Chilli papričkám moc lidí neholduje, protože docela hodně pálí. Slzí z nich oči a člověk má pusu v jednom ohni. Jenže jsou velmi zdravé. Posilují imunitu, snižují chuť na sladké a jsou výborné jako prevence rakoviny.
1. Prevence rakoviny
Kapsaicin, který je zodpovědný za pálivou chuť chilli papričky, slouží jako obrana proti nádorovým onemocněním. Jeho molekuly se naváží na rakovinotvorné buňky a zahájí sebedestruktivní proces. Má i pozitivní vliv na léčbu rakoviny plic a slinivky. Když sníte čtyři papričky třikrát týdně, tak máte vyhráno.
2. Lék na dobrou náladu
Kapsaicin má také velmi dobrý vliv na duševní stabilitu. Na výskyt této látky v krvi tělo reaguje produkcí hormonů endorfinu a serotoninu, které známe jako hormony štěstí. Pravidelnou konzumací chilli papriček tak budete mít pořád dobrou náladu.
3. Podporují imunitu
Chilli papričky jsou bohaté na vitamin C. Ve 100 gramech najdete 240 % potřebné denní dávky. Když si dáte jednu středně velkou chilli papričku denně, tak bude vaše imunita dostatečně silná. Navíc bojuje proti infekcím a snižuje projevy nachlazení a chřipky.
4. Zrychlují metabolismus
Když budete pravidelně konzumovat mleté papričky, zrychlí se váš metabolismus až o 23 %. Jsou vhodné pro denní konzumaci, protože obsahují bílkoviny. Takže nejenom při redukci váhy vám budou výborným společníkem.
5. Snižují chuť na sladké
Chilli papričky vám také zvýší pocit sytosti, podporují trávení a jsou něco jako přírodní projímadlo. Navíc snižují chuť na sladké, takže pokud budete chtít hubnout, chilli paprička je tou nejlepší volbou. A také jsou nízkokalorické.