Péct, milovat a žít. Josef Maršálek, úspěšný a světově proslulý cukrář, v autobiografii vypráví, jak se naučil péct u svých babiček, jak začínal v Bathu, jak žil jako velký šéf neobyčejného provozu či jak narazil po návratu do Čech.
Je to tu! Dlouho očekávaná kniha jednoho z našich nejoblíbenějších cukrářů Josefa Maršálka je tu. Jedná se o autobiografii s názvem Péct, milovat a žít. Název, který Josefa perfektně vystihuje.
"Josefova vášeň pro cukrařinu, zručnost a inovace jsou inspirující. Je to velký člověk s obrovským srdcem a úsměvem a s ještě větším talentem posunout cukrařinu o další kus vpřed," vyjádřil se k Josefovi a jeho umu osobní kuchař Mohameda Al-Fayeda Giuseppe Silvestri.
Cesta životem
Kniha vypráví o jeho cestě za touhou svého srdce, cukrařinou. O tom, jak se naučil péct u svých babiček. Jak se vydal do Anglie na prázdninovou brigádu, kde nakonec působil dlouhá léta v proslulém obchodním domě Harrods na vedoucí pozici. Jak cestoval, sbíral inspiraci, pomohl otevřít podnik v Indii a o návratu do Čech a o tom, jak se mu zde daří. Celou knihu prolíná jeho rodina, přátelé a krásné fotografie. Vše je samozřejmě doprovozeno jeho nejoblíbenějšími recepty.
"Obdivuji lidi, kteří v životě něco dokázali a neztratili pokoru. Josefův životní příběh je plný dřiny a úspěchů. Navíc je podán bez zbytečných kudrlinek," nešetřila chválou herečka Veronika Arichteva.
Největší úspěchy
Josef se stal porotcem slavné televizní cukrářské soutěže, vyučuje, píše a peče. V Londýně pekl pro královnu Alžbětu, Eltona Johna, Lady Gaga a hvězdy Bollywoodu.
NA NEJLEPŠÍ RECEPTY JOSEFA MARŠÁLKA SE PODÍVEJTE DO GALERIE: