První jarní grilovačky už klepou na dveře a vy zase budete přemýšlet, co originálního naservírovat k těm voňavým a šťavnatým steakům. Přinášíme vám tedy tipy na rychlé a delikátní přílohy plné bylinek, které si zamilujete.
Pokud už máte dost hranolek, brambor s máslem nebo kaše, přinášíme vám recepty na jednoduché přílohy, díky kterým budete hvězdou večera. Dokonale se hodí k masu, rybám i klobáskám. Pokud si k nim připravíte nějaký lahodný dip, budou skvělým zážitkem i samotné.
Pikantní batáty
Suroviny:
1 kg batátů
1 lžíce medu
1 lžíce rozpuštěného másla
1 stroužek česneku
2 chilli papričky
sůl, pepř
Postup:
Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy, přidejte nasekané chilli papričky, prolisovaný stroužek česneku, med, rozpuštěné máslo a nakonec trochu soli a pepře. Vše důkladně promíchejte. Ochucené batáty rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je asi půl hodiny.
Nivové brambory
Suroviny:
1 kg brambor
1 lžička mletého římského kmínu
2 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
1 balení Nivy
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Brambory očistíme kartáčkem a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, kmín, prolisované stroužky česneku, nasekané bylinky a olej. Vše pořádně promícháme a rozdělíme na čtverečky, které si připravíme z alobalu. Každou hromádku posypeme Nivou a zabalíme. Balíčky rozložíme na gril a asi půl hodiny grilujeme. Servírujeme každému jeden balíček, který si sám na talíři otevře.
Cibule s tymiánem
Suroviny:
1 kg červené cibule
2 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř
3 lžíce másla
4 snítky tymiánu
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, posypte třtinovým cukrem a zakápněte rozpuštěným máslem. Nakonec posypejte lístky tymiánu, osolte a opepřete. Takto připravenou cibuli vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Kromě grilovaného masa je tato směs dokonalá i do těstovin.