Recept na pikantní kuře z KFC vyzrazen! Redaktor získal originální recept od synovce slavného vousáče z loga

smažené kuře
Zdroj: pixabay.com

Když v roce 1940 vytvořil Colonel Sanders směs 11 různých druhů bylinek a koření na smažené kuře, ještě netušil, že v následujících desetiletích ji budou uctívat miliony lidí po celém světě. Bylinková směs však zůstala pečlivě střeženým rodinným tajemstvím a jeho slavné pikantní smažené kuře (Kentucky Fried Chicken, odsud KFC) se marně snažil svět napodobit. Až doposud.

Jana Jánská
Jana Jánská 16. 09. 2016 09:51

Redaktorovi listu Chicago Tribune Jayi Jonesovi se podařilo získat recept přímo od synovce slavného vousáče, který se zubí z fastfoodů na celém světě. Joe Ledington ovšem upozorňuje, že rukopis nepochází od jeho strýčka a že neví, kdo seznam 11 bylinek a koření psal.

Recept z rodinné knihy Colonela Sanderse je ale vše, co k žádoucímu výsledku potřebujeme. „Hlavní ingrediencí je bílý pepř,“ dodal Ledington. „Nazývám ho tajnou ingrediencí. Nikdo [v padesátých letech] netušil, co bílý pepř je. Nikdo nevěděl, jak ho používat.“

My už to naštěstí díky odhalení léta hledaného receptu víme. Tak na co ještě čekáte? Zakousněte se do křupavého pikantního kuřete jako z KFC ještě dnes!

Ingredience:

5 až 10 kuřecích paliček + 2 hrnky mouky + 2/3 lžíce soli + 1 lžíce mletého černého pepře + ½ lžíce sušeného tymiánu + ½ lžíce sušené bazalky + 1/3 lžíce oregana + 1 lžíce celerové soli + 1 lžíce sušené hořčice + 4 lžíce mleté papriky + 1 lžíce česnekové soli + 1 lžíce mletého zázvoru + 3 lžíce bílého pepře + mléko + vejce

Postup:

1. Připravte si olej na vaření. Nešetřete s ním, ba naopak – vlijte do pánvičky silnou vrstvu a nechte jej rozpálit.

2. V míse smíchejte mouku, sůl, černý pepř, tymián, sušenou bazalku, oregano, celerovou sůl, sušenou hořčici, sladkou papriku, česnekovou sůl, mletý zázvor a bílý pepř.

3. V jiné míse smíchejte asi hrnek mléka (přidejte nebo uberte dle potřeby) a jedno vejce. Obalte kuře nejprve v mléce a poté v kořeněné mouce.

4. Teď už jen stačí kuře usmažit. Obvykle to trvá 10 až 15 minut. Upečené paličky nechte zchladnout na mřížce a můžete hřešit.

Zdroj: Chicago Tribune / Business Insider

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články