Říkáte si, jak je možné, že Madonna vypadá tak skvěle, i když nedávno oslavila šedesátku? Je to díky makrobiotické stravě, které se drží už pěknou řádku let. Královna popu je v lepší kondici než kdejaká třicátnice a vděčí za to jen sobě a přísně dodržovaným stravovacím návykům.
U Madonny v jídelníčku nenajdete cukr, mléčné produkty, mouku a ani ovoce. Živočišné produkty jsou jí také cizí, stejně tak jako káva. Chybějící bílkoviny zpěvačka doplňuje díky mořským řasám. Ty má ráda podávané v miso polévce nebo s mrkví a cibulí. K snídani si pak dopřává vařený oves.
Madonnin osobní kuchař Mayumi Nishimura se dříve specializoval na přípravu pokrmů pro lidi nemocné s rakovinou. Není tedy sporu, že zpěvačka má k ruce skutečného odborníka na výživu. Nishimura připravuje jídla bez zbytečných přísad a tzv. v co nejpůvodnějším stavu. Jídelníček je tedy bohatý na luštěniny, zeleninu, mořské řasy, sóju a další produkty z ní vyrobené.
Přísný režim udržuje střevní mikroflóru ve skvělé kondici. Makrobiotická strava připravená z nejkvalitnějších biopotravin podporuje růst střevních bakterií neboli probiotik. Ty zde mají velmi důležitou funkci, protože podporují trávení a vstřebávání vitaminů. Tím se předchází řadě onemocnění.
Sama zpěvačka pak uvedla, že už po deseti dnech pocítila velkou změnu. Byla méně unavená, měla čistší mysl a nebylo jí těžko.
To, jak popová královna vypadá ve svých šedesáti letech, není ale jen díky striktnímu stravovacímu režimu. Celkově dodržuje velmi zdravý životní styl, denně několik hodin cvičí. Dalo by se říct, že jí v podstatě nic jiného nezbývá, pokud chce na svém koncertě předvést show, na kterou jsme zvyklí. A protože je perfekcionistka, tak se stále z jejích vystoupení můžeme těšit na maximum. O to více si zaslouží obdivné „Hmmmmm...!“, protože všeho dosáhla jen díky tvrdé píli, bez zásahu skalpelu.