Všeho nechte a upalujte do obchodu. Ve světě se rozmohl nový trend a po jeho objevení stejně nebudete moct myslet na nic jiného. Dvě slova – nutellová pizza.
Divné? Ani trochu. V nutellové pizze se totiž nemísí feferonky nebo plísňový sýr s nutellou. Jde o čisté a dokonalé spojení křehkého těsta a lískooříškového krému. Požitek znásobuje servírování – nutellový koláč odkoukal tvar i porcování od pizzy.
Je pochopitelné, že se internet po zrození tohoto trendu zbláznil. Pokud nemáte po ruce pikslu nutelly nebo něco jiného sladkého, neotvírejte galerii níže. Ale vydejte se hned po práci do obchodu pro pět surovin, aby chuťové pohárky neskučely moc dlouho!
Křehká nutellová pizza
Počet porcí: 1 pizza
Doba na přípravu: 30 minut
Ingredience:
400 g křehkého těsta na koláč (např. 2 balení tohoto) + cca 200 g Nutelly + moučkový cukr na posypání + 1 vejce + 2 lžíce krupicového cukru
Postup:
Rozválíme obě těsta dokulata. Jedno z nich přeneseme na formu na pizzu s průměrem 25 cm nebo do stejně velké dortové formy. Rozetřeme Nutellu a ponecháme asi 1,5cm okraje. Přiložíme druhé těsto a zarolujeme okraje směrem dovnitř. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme krupicovým cukrem. Pečeme při 180 °C 12 až 15 minut nebo dozlatova.
Pizzu necháme pět minut chladnout. Pomocí kráječe na pizzu nakrájíme koláč na tolik porcí, kolik budeme chtít. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem. Teď už nás v pojídání nutellové pizzy nic nezastaví!
Zdroj: Oh, Bite It!