Léto je boží v celé řadě ohledů – nejsme obtěžkáni vrstvami oblečení, slunce do našich každodenních životů vnáší povzbuzení a v neposlední řadě se vybarvují naše zahrádky. A nyní do té nejtemnější fialové. Kdo by šťavnaté, sladké a zároveň mírně kyselé plody ostružiníku nemiloval – a co teprve v kombinaci s červeným vínem! Můžeme garantovat, že tyto nanuky místo v mrazáku dlouho zabírat nebudou!
Ostružinové nanuky s červeným vínem
Počet porcí: 10
Ingredience:
340 g ostružin + hrnek červeného vína + ½ hrnku cukru
Postup:
V hrnci smícháme ostružiny, ½ hrnku vody a cukr. Na mírném plameni přivedeme k varu a za stálého míchání necháme směs probublávat, dokud se cukr nerozpustí, což by mělo trvat asi 5 minut. Děravou naběračkou vylovíme všechny ostružiny, rozdělíme je do formiček na nanuky a přelijeme vínem. Vložíme tyčky a mrazíme, dokud nanuky neztvrdnou.
Z formiček je dostaneme snadno – ponořením do studené vody. Začnou tát pomalu, ale neroztečou se. Můžeme je přenést na plech vyložený pečícím papírem a mrazit je, dokud na ně nepřijde chuť. Což jistě nebude trvat dlouho!
Zdroj: Real Simple