Praha v březnu roku 1992. Ve Vodičkově ulici se otevírá první Mekáč! Po revoluci Češi konečně ochutnají jídlo z amerického fastfoodového řetězce. První den pořádně našlapáno, lidé si kupují Big Mac jako diví a colu pijí po litrech. V podstatě se od té doby nic nezměnilo. Češi hamburgery stále milují a fastfoody stále praskají ve švech.
Byl to vskutku slavnostní okamžik, psalo se datum 20. března 1992 a otvíral se první český McDonald's. Ceremonie se dokonce účastnila i americká velvyslankyně Shirley Temple-Black, která popřála štěstí prvnímu majiteli McDonald's. Tím byl bývalý hoteliér Karel Suk, který vlastnil hotel Vladimír v Ústí nad Labem.
První den se k pultům vydalo 11 000 návštěvníků. Byli za Big Mac ochotni zaplatit 48 korun, i když průměrná mzda byla tenkrát 4 644 korun. Tenkrát bylo v nabídce 5 burgerů, limonády, které známe dnes, 3 druhy zmrzliny a tři mléčné šejky. Samozřejmostí byla překapávaná káva.
Byla to velká novinka, a tak se do fast foodu vydaly i tehdejší celebrity. V galerii uvidíte, jak si na houskách pochutnává Dáda Patrasová, Felix Slováček nebo Karel Svoboda.
V následujících letech se začalo otevírat stále více poboček a dnes lze najít fast food téměř všude. Nabídka se samozřejmě v průběhu let zmnohonásobila, ale jedno zůstalo stejné. Obliba u návštěvníků. Téměř každý McDonald's praská ve švech.