Spousta z nás nerada peče, protože je to zdlouhavé, nadělá se u toho nepořádek a spotřebuje spousta nádobí. Tenhle koláč vás však překvapí svojí jednoduchostí a přitom tak dokonalou chutí. Prostě smícháte všechny suroviny dohromady a dáte do trouby.
Příprava buchet, dortů, dezertů a zákusků je obecně zdlouhavá.Všechny ty náplně, vrstvení a korpusy většinou nějakou tu hodinku zaberou. Co ale dělat, když nemáte čas stát celé odpoledne u trouby?
Tento koláč zabere minimum času a navíc nás teď v průběhu září a října čeká bohatá sezóna vlašských ořechů.
Surovina:
- 400 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 250 g másla
- 2 vejce
- 3 dl mléka
- hrnek nasekaných vlašských ořechů, můžete i víc
- 2 jablka
Postup:
Všechny suroviny kromě ořechů a jablek smíchejte v míse a vyšlehejte ručním šlehačem. Plech si vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypejte moukou. Oloupejte si jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Těsto vylijte na plech a rovnoměrně rozprostřete. Posypejte ho ořechy a jablky.
Pečte na 180 stupňů asi 30 minut.