Sezóna ořechů klepe na dveře. Ochutnejte tento skvělý koláč, jehož příprava je hotová za deset minut

Podzimní specialita pro celou rodinu
Zdroj: Pixabay
Sezóna ořechů je tady, využijte ji naplnoOřechový koláč si zamilujetePodzimní specialita pro celou rodinuOřechy jsou velmi oblíbenou součástí dezertů+ 1 fotka+ 2 fotky

Spousta z nás nerada peče, protože je to zdlouhavé, nadělá se u toho nepořádek a spotřebuje spousta nádobí. Tenhle koláč vás však překvapí svojí jednoduchostí a přitom tak dokonalou chutí. Prostě smícháte všechny suroviny dohromady a dáte do trouby.

Redaktor
Redaktor 03. 09. 2018 09:00

Příprava buchet, dortů, dezertů a zákusků je obecně zdlouhavá.Všechny ty náplně, vrstvení a korpusy většinou nějakou tu hodinku zaberou. Co ale dělat, když nemáte čas stát celé odpoledne u trouby?

Tento koláč zabere minimum času a navíc nás teď v průběhu září a října čeká bohatá sezóna vlašských ořechů. 

Surovina:

- 400 g hladké mouky

- 200 g cukru

- 1 prášek do pečiva

- 2 lžíce kakaa

- 250 g másla

- 2 vejce

- 3 dl mléka

- hrnek nasekaných vlašských ořechů, můžete i víc

- 2 jablka

Postup:

Všechny suroviny kromě ořechů a jablek smíchejte v míse a vyšlehejte ručním šlehačem. Plech si vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypejte moukou. Oloupejte si jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Těsto vylijte na plech a rovnoměrně rozprostřete. Posypejte ho ořechy a jablky.

Pečte na 180 stupňů asi 30 minut.

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články