Školní jídelny: Na které dobroty budeme vzpomínat s úsměvem

Koprovka byla na stole minimálně jednou týdně. Maso většinou chybělo, a pokud bylo, nedalo se jíst.
Zdroj: Facebook.com
Špagety s kečupem a sýrem patřily mezi největší mňamky.Písmenková polévka patří mezi evergreeny.UHO - univerzální hnědá omáčka se servírovala naprosto ke všemu.Mléková polévka byla velmi neoblíbená.+ 6 fotek+ 7 fotek

Školní jídelny nabízely někdy opravdové skvosty, na některé dodnes „rádi“ vzpomínáme. Jedním z oblíbených pokrmů byla podezřele vypadající špenátová kaše jako příloha nebo obdobně vyhlížející zelená polévka.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 12. 2018 07:39

I kvůli školním jídelnám hromadně nesnášíme koprovky. Tyto bílo-žluto-nazelenalé břečky nám servírovali s precizní pravidelností každý týden. Nebylo úniku. Koprovka se stala symbolem.

Po malém průzkumu zařazujeme mezi další často se opakující lahodné pokrmy tyto hity: školní rizoto, rybí filé, rajská, dršťková, slepice na paprice, hovězí s UHO (univerzální hnědá omáčka), rýžový nákyp, kolínka, buchtičky se šodó a nebo hrachovka s pozoruhodnou alternativou klobásy a půlkou vajíčka natvrdo. Všechno se dá udělat dobře nebo skončit průšvihem a celoživotní neurózou.     

V některých školních jídelnách platilo zlaté pravidlo – dojez všechno. Tento proces občas připomínal výslech na policii nebo úryvek z filmové scény natáčené v prostředí kriminálu s těžkými zločinci. Nikam se nepůjde, dokud Ládík nedojí i poslední sousto. Nechutná? Zvykej si. Děti v Africe mají také hlad. Dnes už nemusíme na vojnu, což má své důvody, máme ji totiž někteří už dávno za sebou.

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články