Zdravá strava je v podzimním období více než důležitá. Naše tělo si z ní musí odnést všechny vitamíny a živiny, které pomohou tělu správně fungovat a poradit si s nepříznivými vlivy okolí. Myslete tedy na to, co jíte, a když nemáte čas na domácí přípravu, pečlivě zvažte, kde si svačinku zakoupíte.
Není nad domácí stravu, to vám řekne každý, kdo nezkusil novinky od Fresh Bistra, které se nachází v obchodech Albert. Nejen, že jsou vždy čerstvé, ale i zdravé a mají vyvážené složení, aby vaše tělo mohlo správně fungovat.
Pokud tedy nemáte zrovna čas na přípravu svačiny či oběda doma, pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které můžete hned jíst. V Albertu pro vás připravili takové variace originálních chutí, které se neomrzí.
Co takhle vyzkoušet čerstvé a křupavé zeleninové saláty, nebo si dopřát bagety a sendviče z kvalitních surovin? Otestovat můžete i skvělé zeleninové polévky nebo vegetariánské wrapy.
My vám přinášíme tipy na tři zdravé svačinky, které si můžete připravit doma ze surovin z Alberta, nebo si je ve Fresh Bistru přímo koupit.
Wrap plněný rajčaty a mozzarellou
Suroviny:
6 placek
1 menší cuketa
5 čerstvých rajčat nebo sušená rajčata
2 mozzarelly
snítka tymiánu
olivový olej
bílý jogurt
Postup:
Cuketu si umyjeme, rozkrojíme na půl podélně a nakrájíme na tenké plátky. Rozpálíme olivový olej, posypeme tymiánem a orestujeme. Až nakonec lehce osolíme. Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu taktéž nakrájíme. Na tortillu dáme cuketu, rajčata a mozzarellu, zamotáme a dáme na plech. Dáme to trouby na gril zhruba na 5 minut zapéct. Podáváme se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Salát s černou čočkou
Suroviny:
200 g čočky Beluga
5 ředkviček
3 hrsti mixu salátů
20 g sýra Pecorino Romano
Postup:
Čočku uvařte dle návodu, poté slijte, nechte okapat a vychladnout. Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka a salát nasekejte na menší kousky. V misce smíchejte suroviny na dresink. Do mísy dejte čočku, salát, ředkvičky a přelijte zálivkou. Promíchejte a před podáváním ozdobte hoblinkami sýra.
Sendvič s uzeným lososem
Suroviny:
300 g žervé nebo lučiny
3 lžíce bílého jogurtu
rukola
12 dýňovýchh toustů
200 g uzeného lososa
sůl
Postup:
V troubě, na pánvi nebo v topinkovači mírně opečte tousty a pak je z jedné strany jemně namažte sýrovou pomazánkou. Na šest toustů pak dejte plátky uzeného lososa, rukolu a přikryjte je zbylými namazanými krajíčky. Tousty naskládejte na plech nebo podnos, přikryjte fólií a zatižte – třeba kuchařkou nebo konzervami. Lisujte aspoň hodinu. Před podáváním tousty rozřízněte na čtyři trojúhelníky.