Zalité mlékem představují světlý bod našeho rána. A teď si zkuste své oblíbené snídaňové cereálie představit na vysokém čokoládovém cheesecaku... Jiná liga, že? K přípravě těchto 3 navíc nebudete muset zapínat troubu a větrat peněženku. Jsou prostě k sežrání.
1. Nepečený křupavý cheesecake se skořicovými čtverečky
Počet porcí: 8
Doba na přípravu: 2,5 hodiny (včetně chlazení)
Ingredience:
4 hrnky skořicových čtverečků (např. Cini Minis) + 473 ml tučné šlehačky + ¼ hrnku hnědého cukru + ½ hrnku rozpuštěného másla + 230 g krémového sýru + 2 lžičky vanilkového extraktu + 2/3 hrnku cukru + ½ lžičky skořice
Postup:
Pomocí kuchyňského robotu rozdrtíme najemno skořicové čtverečky. Smícháme je s hnědým cukrem a rozpuštěným máslem. Směs rozprostřeme na dno dortové nebo koláčové formy a jemně ji vytlačíme do okrajů. Měly by být zhruba 1,5 cm vysoké. Korpus chladíme v lednici, dokud neztuhne.
Mezitím v míse smícháme krémový sýr s vanilkou. Přidáme šlehačku a šleháme, dokud nebude směs tuhá. Zašleháme cukr a skořici. Náplň rozprostřeme na korpus a chladíme nebo mrazíme. Dozdobíme skořicovými čtverečky.
***
2. Nepečený čokoládový cheesecake s kakaovými kuličkami
Počet porcí: 1 cheesecake o průměru 22 cm
Doba na přípravu: 4 hodiny (včetně chlazení)
Ingredience:
8 ½ hrnků kakaových kuliček (např. Nesquik) + 1/8 lžičky soli + 10 lžic rozpuštěného nesoleného másla + ¾ hrnku vychlazené šlehačky + 230 g krémového sýru + 1 ½ hrnku moučkového cukru + 1 lžíce vanilkového extraktu + 230 g rozpuštěné hořko-sladké čokolády + 120 g nasekané polosladké čokolády
Postup:
Rozmixujeme najemno 5 hrnků kakaových kuliček. Vmícháme sůl a máslo a vytlačíme do formy. Počítáme s okraji, které by měly být asi 5 cm vysoké.
Vyšleháme polovinu šlehačky a dáme ji vychladit do lednice. Mezitím pomocí vařečky pracujeme s krémovým sýrem. Chceme získat nadýchanou směs. Přidáme cukr a vanilku a pomocí robotu s lopatkovým nástavcem šleháme na střední rychlost. Přidáme rozpuštěnou hořko-sladkou čokoládu a ještě chvíli šleháme.
Směs přemístíme do mísy, vmícháme šlehačku a polovinu rozprostřeme na korpus. Posypeme 1 ½ hrnky celých kakaových kuliček a překryjeme zbytkem krémové náplně. Uhladíme a chladíme jednu hodinu.
Mezitím na vodní lázni rozpustíme polosladkou čokoládu se zbývající polovinou šlehačky a jemně mícháme. Cheesecake polijeme hladkou polevou a posypeme zbývajícími 2 hrnky kakaových kuliček. Před podáváním 3 hodiny chladíme.
***
3. Nepečený oříškový cheesecake s korpusem z kukuřičných lupínků
Počet porcí: 1 cheesecake o průměru 24 cm
Ingredience:
150 g nasekané bílé čokolády + 150 g nadrcených kukuřičných lupínků + 125 g arašídového másla + 500 g krémového sýru + 450 ml zakysané smetany + 120 g moučkového cukru + 14 želatiny smíchané s 1/3 hrnku vroucí vody + 250 ml šlehačky + 25 g másla + 1 vrchovatá lžíce medu + 1 lžíce cukru + ½ hrnku kešu oříšků + ½ hrnku piniových oříšků + ½ hrnku oloupaných a rozpůlených mandlí
Postup:
Nejprve si připravíme korpus. V mikrovlné troubě nebo na vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáme nadrcené kukuřičné lupínky a arašídové máslo a zamícháme. Směs vytlačíme na dno formy vyložené pečícím papírem. Dáme do lednice.
Zatímco korpus tvrdne, smícháme sýr, zakysanou smetanu, moučkový cukr a želatinu a dobře promícháme. Vyšleháme šlehačku a vmícháme do sýrové směsi. Krém rozetřeme na korpus, formu překryjeme potravinovou fólií a chladíme přes noc.
Je čas na přípravu delikátní krusty. Rozpustíme máslo, vmícháme med a cukr a nakonec kešu ořechy. Zahříváme 1 až 2 minuty. Přidáme zbylé ořechy a restujeme ještě 2 minuty dozlatova. Plotnu vypneme a ořechy vyškrabeme na pečící papír. Necháme úplně vychladit a tuhou směs rozbijeme na malé kousky. Těsně před podáváním posypeme cheesecake oříšky a mlsáme.
Zdroj: Janna Gur / Serious Eats / Pinch Me Twice