Ne každý je odborníkem na víno. A ne každý jím potřebuje být, neboť je limitován svými příjmy. Vybírá tak podle cenové kategorie a dobrá chuť je pak pro něj příjemným překvapením. Existuje však jeden trik, který okamžitě vylepší vaši tradiční páteční sklenku vína.
Osolte ho.
Nežertujeme. Nathan Myhrvold, bývalý technický ředitel společnosti Microsoft, to vyzkoušel na jednom večírku poté, co si vinařka Gina Gallo povzdechla nad přeslazeností Cabernetu. Prý by si přála, aby byl pikantnější.
Myhrvold neváhal a vhodil do sklenice špetku soli. A chuť se dramaticky zlepšila! „Brzy to začal dělat u stolu každý,“ řekl v rozhovoru pro Wall Street Journal.
To samozřejmě neřeší problém nekvalitních levných vín. A dle předpokladu nebude tento trik fungovat na všechna levná vína.
Právo na meditační rituál se sklenkou Frankovky ale máme všichni nehledě na tloušťku peněženky. No ne?
A tak pokud je zrovna ta vaše tenčí, mějte při ruce slánku. A usrkávejte rudý mok s představou, že sedíte na terase a před vámi se rozkládá celá Paříž. S chutným (osoleným) vínem to půjde raz dva.
Zdroj: Delish