Jsou tak tenké, křupavé a chuťově per-fekt-ní. Pokud jsme v dětství toužili po hranolcích, tak jedině po těch od McDonald's. A nyní je můžeme mít, kdy budeme chtít! Objevili jsme recept kopírující tradiční recepturu jednoho z nejoblíbenějších fastfoodových řetězců.
Počet porcí: 2
Doba na přípravu: 30 minut
Ingredience:
2 brambory (ideálně odrůdy Russet Burbank) + 1 ½ hrnku vody + ¼ hrnku kukuřičného sirupu + 6 hrnků arašídového oleje + ¼ hrnku vepřového sádla + 2 lžičky soli + ¼ lžičky hovězího bujónu (dle libosti)
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky (měly by být 0,6 cm široké, 0,6 cm vysoké a zhruba 12 cm dlouhé). Ve velké míse smícháme kukuřičný sirup a vodu, přidáme hranolky a chladíme v lednici asi půl hodiny.
Zatímco se hranolky marinují, rozehřejeme v hrnci s těžkým dnem nebo ve fritéze arašídový olej na 190 °C. Vyndáme hranolky z marinády, osušíme je a opatrně je vložíme do fritézy nebo hrnce. Smažíme je něco málo přes minutu. Jakmile začnou zlátnout, vyjmeme je a položíme na talíř vyložený papírovými utěrkami. Následně chladíme v lednici 10 až 15 minut.
Mezitím přidáme vepřové sádlo do arašídového oleje a směs rozehřejeme na 200 °C. Hranolky vytáhneme z lednice a pomalu je vložíme na rozpálený tuk. Smažíme 5 až 7 minut nebo dozlatova. Osušíme je a dáme do velké mísy. Nakonec je štědře osolíme… a okamžitě hodujeme!
Zdroj: Popsugar