Někdo si Vánoce bez předchozí zasloužené dřiny nedokáže představit – zabití kapra, smažení řízků, příprava salátu. Jsou ale i tací, kteří na Štědrý den vyrazí do restaurace a vánoční menu si nechají naservírovat až pod nos. Víte ale, kam zajít?
Pro ulehčení práce jsme pro vás vybrali čtyři pražské podniky s cenově nejpřátelštějšími menu, které mají i v tento slavnostní den otevřeno. Zvažujete-li tedy, že byste se s partnerem či blízkou rodinou a přáteli vydali do restaurace, stačí, když se začtete do našeho článku a jednu z nich si vyberete.
Restaurace Hard Rock Cafe
Praha 1, Malé náměstí 142/3
Tříchodové menu restaurace Hard Rock Cafe si můžete poskládat dle svého gusta a chuti. Z vybraných specialit to jsou: pomalu pečená kořeněná křidélka s modrým sýrem, vepřová žebírka, grilovaný losos, trhané vepřové maso a nebo i Legendary burger. Na výběr budete mít i pestrou škálu salátů a dezertů.
Cena za osobu: 750 Kč
Restaurace Terasa U Prince
Praha 1, Staroměstské náměstí 29
Zde na vás čeká tradiční menu o třech chodech. Začnete staročeskou krémovou rybí polévkou, jako hlavní jídlo můžete zvolit mezi tradičním třeboňským kaprem nebo vídeňským řízkem, obé podávané s lehkým bramborovým salátem. Sladkou tečkou nakonec bude domácí perník s marinovanou švestkou.
Cena za osobu: 690 Kč
Restaurace Hergetova Cihelna
Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana
Pochutnáte si na speciálním čtyřchodovém menu. To se skládá z křupavých chipsů z vepřové kůže s houbami, česnekem a quinuou, následované marinovaným lososem s bramborovými rösti, avokádovým krémem a zauzeným kaviárem. Dále na stole přistane grilované kachní prso s fenyklovým kompotem a kroketami. Zakončení bude opět sladké, a to v podobě hruškového koláče Tatin s vanilkovou zmrzlinou a krémem Chantilly. To vše můžete spořádat a k tomu se kochat nádherným výhledem na Karlův most.
Cena za osobu: 1450 Kč
Restaurace Ada hotelu Hoffmeister
Praha 1, Pod Bruskou 7
Pokud zvažujete návštěvu této restaurace, nechte si pořádně vyhládnout. Čeká vás totiž menu o pěti chodech. Sliny se vám začnou sbíhat už při pohledu na telecí tataráček s lanýžem a wasabi pěnou, v závěsu za ním pak připluje chobotnička s koprovým bulgurem a béarnaise omáčkou. Ochutnáte také topinamburovou polévku s uzeným úhořem. Dále vás bude čekat těžká volba mezi tuňákem s fenyklem, špenátem, baby karotkou a řeřichovou omáčkou oproti jehněčímu hřebínku s kaštany a soufflé z lišek. Jako dezert dostanete čokoládový mousse.
Cena za osobu: 1990 Kč (obsahuje welcome drink)
Pokud skutečně zvažujete návštěvu restaurace na Štědrý den, nepodceňte „přípravu“ a do vybraného podniku s dostatečným předstihem zavolejte. Předejdete tak neočekávaným situacím nebo nedorozuměním.
Ještě více se můžete naladit prohlédnutím naší galerie, kde najdete fotky ze zmíněných restaurací!