Léto je u konce, ale vy si ho můžete ještě na chvíli připomenout. Stačí si doma připravit výbornou krémovou zmrzlinu, která polaská vaše smysly.
Kde si dnes koupíte lahodnou krémovou zmrzlinu? Buď za ni utratíte majlant, nebo dostanete obarvenou vodu plnou éček a umělých sladidel.
Vyrobte si tedy raději doma ruskou zmrzlinu, kterou jste jako děti jistě také milovali. Není to nic složitého a budete k tomu potřebovat jen tři suroviny.
Zmrzlinu můžete servírovat samotnou do misek, nebo s ní ozdobit vafle a palačinky.
K přípravě budete potřebovat:
400 ml smetany
3 vejce
3 polévkové lžíce moučkového cukru
Případně ještě vafle, palačinky nebo dortové oplatky.
Postup:
Nejprve vyšleháme smetanu, poté vyšleháme sníh z bílků a žloutky s cukrem. Do žloutkové pěny zlehka zapracujeme sníh z bílků a ušlehanou šlehačku.
Směs přelijeme do nádoby ve tvaru kostky nebo obdélníku a umístíme minimálně na 4 hodiny do mrazáku.
Pak nakrájíme a vložíme mezi oplatky, ozdobíme zmrzlinou palačinky nebo jíme lžičkou z poháru.