Modelka Aneta Vignerová předvedla fanouškům na sociálních sítích, jak vaří své nejoblíbenější jídlo: koprovku s vychytaným knedlíkem z mikrovlnky a vajíčkem na hniličku. Pro magazín Lifee.cz pak popsala, jaké stravovací návyky má její čtyřletý syn Jiříček a která jídla patří mezi jeho oblíbená.
Modelka Aneta Vignerová (37) se pyšní štíhlým tělem a pravidelně bývá hvězdou módní přehlídek, v jídle se ale zkrátka rozhodně nedrží. V oblibě má typicky česká jídla, která jsou těžká a ani v nejmenším nepřipomínají dietní salát.
"Mé nejoblíbenější jídlo - koprovka plus knedlík z mikrovlnky za tři minuty. Doma bude i laik za hvězdu," ukázala Aneta nedávno fanouškům na sociálních sítích, jak se synem řádí v kuchyni. V komentářích ještě upřesnila, že omáčku má raději s bramborem, ale návštěva si vyžádala knedlíky.
Aneta Vignerová vaří českou klasiku
Rodačka z Havířova a vítězka Miss České republiky 2009 dohlíží na to, aby doma nestrádal její manžel Petr Kolečko ani jejich čtyřletý syn, který si maminčina jídla velmi oblíbil a často s ní také vaří na sociálních sítích. "On je velký gurmán, chutná mu. Říká se, že tuhle vlastnost děti dědí po rodičích. Myslím, že on to vidí u mě a u Petra, protože my se nad jídlem opravdu nešklebíme. A stejný apetit má i on, jsem za to moc ráda," pochlubila se Aneta v rozhovoru pro Lifee.
Koprová omáčka podle Anety Vignerové
Na koprovou omáčku podle Anety Vignerové budete potřebovat: máslo, 60 g hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, smetanu ke šlehání, 1 hrst kopru, sůl, pepř, jablečný ocet nebo lák z okurek, cukr
Na knedlík budete potřebovat: 1 rohlík nakrájený na kostičky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 vejce, sůl, 1 prášek do pečiva, olej nebo máslo na vymazání hrnečků
Příprava: Začněte knedlíkem. Do mísy dejte všechny uvedené ingredience a promíchejte je metlou. Pak se pusťte do koprovky.
V hrnci si na másle připravte světlou jíšku. Postupně přidávejte vývar a poté i smetanu. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte podle chuti cukr a ocet, případně lák z okurek. Nakonec přisypte najemno nakrájený nebo nastříhaný čerstvý kopr.
Zatímco se omáčka provařuje, připravte si knedlíky. Hrníčky vymažte tukem a do zhruba tří čtvrtin je naplňte těstem. Hrnky dejte na tři minuty do mikrovlnky. Hotový knedlík nakrájejte na talíř, přidejte koprovku a vajíčko na hniličku.
Na snímky modelky Anety Vignerové s jejím synem Jiříkem se můžete podívat v naší fotogalerii.