Adam (52): Moje manželka radikálně změnila účes. Nevím, jak jí říct, že je to šlápnutí vedle

Adam (52): Moje manželka radikálně změnila účes. Nevím, jak jí říct, že je to šlápnutí vedle
Zdroj: Unsplash

Adam jednoho dne přišel domů a v kuchyni ho čekala manželka Hana se zbrusu novým účesem. Zděšením jen zalapal po dechu. Nevěděl, co na to má říct. Upřímnost asi nebyla na místě, proto jen pronesl neurčitý kompliment. Hanka se svého střihu drží už rok, přestože jí moc nelichotí.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 03. 04. 2023 07:00

Moje žena Hanka (53) vždy nosila polodlouhé vlasy. A vzhledem ke svému kulatému obličeji dělala to nejlepší, co mohla. Pak se vzhlédla v nějakém krátkém francouzském sestřihu a rázem vypadala až směšně. Nechtěl jsem být krutý, takže jsem se zdržel hodnocení. Jenže se zdá, že u toho sestřihu už zůstane.

Manželka prý potřebovala změnu

Hanka nosila stejný účes už od dob našeho seznámení. Nezastírám, že nemám rád velké změny. Proto jsem si dal načas, než jsem její nový sestřih ohodnotil. Přišel jsem tehdy z práce a Hanka stála v kuchyni s potměšilým výrazem. Na hlavě měla jakýsi „rozcuch“ ve třech různých barvách. Ihned mě napadlo, že prochází nějakou krizí.

Nejprve jsem neřekl nic, protože mi došel dech. O deset vteřin později jsem poznal, že se Hance zaleskly oči zklamáním. Chtěl jsem jí dodat sebevědomí a začal blábolit páté přes deváté. „Na mě takhle nemůžeš! Ukaž, nech mě si tě prohlédnout ze všech stran. Vypadáš teď o polovinu mladší než já. Jak budeme vypadat?smál jsem se a podařilo se mi pobavit i Hanku.

Já ti vidím na očích, že se ti to nezdá. Ale zvykneš si. Tak moc jsem potřebovala nějakou změnu!“ pronesla. Pomyslel jsem si, že změna to tedy je. Ale k horšímu. Hanka vypadala prostě příšerně a vyholený krk nepůsobil lichotivě k těm jejím kulatým tvářičkám a podbradku. To jsem si raději nechal pro sebe.

Pravdu jí řekla jenom dcera

Na rodinném obědě se švagrová nechala slyšet, že se Hance ten pokus moc nepodařil. Požádal jsem ji, aby své sestře domluvila, ale prý se jí nechtěla dotknout. Bylo mi smutno při představě, že mojí ženě nikdo neřekne pravdu do očí.

Mami, to teda nevím. Vypadáš dost divně,“ pronesla alespoň naše dcera Petra (23), která byla jediná upřímná. Hanka ji ale nebrala vůbec vážně. Nutno podotknout, že s barevným ježkem na hlavě jsem se nedokázal moc uvolnit ani v posteli. Poprvé jsem začínal zhasínat lampičku.

Za pár měsíců manželce vlasy pomalu dorostly a já se radoval, že je tomu omylu konec. Ona ale měla jiný názor. A opět přišla s ježkem na hlavě. Tentokrát jsem v melíru zaznamenal fialovou barvu. To už jsem rezignoval...

Možná to chce oživit naše manželství

Hanka si nafotila selfíčka a umístila je na sociální sítě, načež se setkala s hromadou kladných hodnocení. Jedno získala dokonce i od své sestry. Tohle asi nikdy nepochopím...

Vím, že ve skutečnosti můžu své ženě kdykoliv říct pravdu. Na druhou stranu ji ale nechci připravit o radost. Možná si teď vážně s těmi děsnými vlasy připadá skvěle. Třeba by to chtělo nějakou změnu v našem manželství, které asi upadá do stereotypu. A pak by vlasy nechala na pokoji.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články