Ingrid (55): Exmanžel si našel mladou ženu. Podle mě je s ním jenom kvůli penězům

Ingrid (55): Exmanžel si našel mladou ženu. Podle mě je s ním jenom kvůli penězům
Zdroj: Freepik

Zvládnout rozvod není nikdy jednoduché. Zejména když k tomu dojde po 25 letech. Ingrid si po nějaké době myslela, že už je to všechno za ní. Jenže pak jí exmanžel Evžen oznámil, že se bude ženit. A Ingrid ví, že jeho nový objev nejedná z lásky k němu. Na Evženovi vidí jenom peníze...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 02. 2023 10:00

Můj muž Evžen (55) požádal o rozvod před pěti lety. Jeho důvody byly jasné, řekl mi, že mě už nemiluje. „Zdá se mi, jako bych tě už vůbec neznal," dodal tehdy. I když mě jeho slova bolela u srdce, rozvodové papíry jsem mu podepsala.

Po rozvodu byl život náročný

Odstěhoval se ode mě a já jsem se po pětadvaceti letech manželství ocitla sama. Navštěvovala mě jenom naše dcera Adéla (25). Jinak jsem se musela znovu učit, jak žít sama. Bylo to náročné, ale po pár měsících jsem si na svůj nový život zvykla. A dokonce jsem si ho začala užívat.

Jezdila jsem na různé výlety, scházela se s kamarádkami a konečně jsem se nemusela omezovat tím, co chce Evžen. Byla jsem tak spokojená. Samozřejmě, že se mi po Evženovi stýskalo. Byli jsme manželé velmi dlouho, ale to, že ho už nevidím každý den, mi nevadilo.

Manžel si našel někoho nového

Všechno jsem to hodila za hlavu. Když mi ale oznámil, že o Vánocích požádal svoji přítelkyni o ruku, všechny rány se znovu otevřely. Abych to vysvětlila. Evžen má už rok a půl přítelkyni. Mirka (35) je o dvacet let mladší než on. Poznali se přes nějakou seznamku. Víc podrobností nevím, nechtěla jsem se ptát. Doneslo se mi jen to, že brzy po seznámení se k němu nastěhovala i se svým synem.

Evidentně Evžena okouzlila natolik, že ji musel požádat o ruku. Pravda, je velmi hezká. Její štíhlé postavě a mladé tváři už nemůžu konkurovat, ale i tak nerozumím, co na ní vidí. Chytrá moc není, nečte, nezajímá se o dění, je spíš taková tuctová.

Jde jí jen o peníze

Ale důvod, proč se Mirka zajímá o Evžena, vidím jasně. Je vcelku úspěšný podnikatel. Vlastní několik dobře vydělávajících firem, proto si vůbec nežije špatně. Je mi jasné, že Mirka na Evženovi vidí hlavně peníze. Tenhle důvod mi přijde dostačující.

Ráda bych se svým podezřením zašla za Evženem, ale je mi jasné, co řekne. V podstatě to samé, co mi řekla Adélka, když jsem se jí svěřila. „Mami, podle mě přeháníš. Kdybys je viděla spolu, bylo by ti jasné, že je to jinak. Navíc to prostě tátovi nemůžeš říct,“ vysvětlila mi a měla pravdu. Tím bych si je oba hodně znepřátelila. Asi budu muset počkat, až se stane něco, co Evženovi otevře oči. Jen doufám, že bude mít dobrou předmanželskou smlouvu...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Související články

Další články