Marcela (33): Konečně jsem našla muže svých snů. Má to ale jeden zádrhel, vlastně dva

Marcela (33): Konečně jsem našla muže svých snů. Má to ale jeden zádrhel, vlastně dva
Zdroj: Freepik

Marcela konečně našla muže, který odpovídal jejím představám. Vše se zdálo být na dobré cestě. Jen jí bylo podezřelé, proč má tak málo času. Jednoho dne jí řekl důvod.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 05. 2021 13:00

Za svůj dosavadní život jsem měla tři vážné vztahy. S posledním mužem jsem už věřila ve svatbu a děti. Opět to nevyšlo a já si začala zoufat, že zůstanu sama.

Měla jsem strach, že zůstanu sama

V mém věku mi bijí biologické hodiny na poplach. Všechny kamarádky už jsou vdané a mají minimálně jedno dítě. Některé už dokonce ve školním věku. Jsem jediná, kdo je stále na ocet. Proč předchozí vztahy nevyšly, přesně nevím. Jeden muž mě podváděl a druhý měl asi jiné představy o své budoucnosti, do kterých mě nezahrnul.

Začínala jsem panikařit, protože nikdo nechce zůstat sám. Dala jsem se trochu dohromady, shodila pět kilo a vyměnila šatník. Doufala jsem, že tím půjdu štěstí trochu naproti. Pracuji v květinářství, kam jednou zavítal i Zbyšek (40). Kupoval kytku pro maminku. Už když vešel, jsem cítila, že je to ,,někdo“. Pozitivní energie z něj sálala na všechny strany.

Po zaplacení květiny se už už chystal k odchodu, když jsem zasáhla. ,,Nešel byste se mnou na rande?“ vyhrkla jsem. Jakmile jsem to dořekla a on se otočil, došlo mi, co jsem provedla. On se ale jen usmál a odvětil: ,,Moc rád, v kolik dnes končíte?“ A bylo zaděláno. Večer jsme šli na procházkou Prahou s čajem v ruce.

Prozradil mi něco nečekaného

Nemuseli jsme hledat společná témata. Dělali jsme stejné sporty, bavila nás podobná hudba. První týdny jsem se vznášela na růžovém obláčku. Zbyšek byl okouzlující a já se do něj bezhlavě zamilovala. Každá minuta, kterou jsem s ním strávila, byla božská. Jediné, co mi vadilo, bylo, že neměl moc času. Na to, že se živil jako kominík, mi přišel dost zaneprázdněný.

Po zhruba třech měsících jsem si nenápadně postěžovala na čas, který spolu trávíme. On na mě vybalil něco, s čím jsem nepočítala. ,,Teď už ti to říct můžu. Jsem rozvedený a mám dvě malé děti,“ prohlásil. Lapala jsem po dechu. ,,A proč jsi mi to neřekl hned na začátku?“ zeptala jsem se překvapeně. ,,Kdybych ti to řekl na první schůzce, zcela jistě bys utekla. Nemám pravdu?“ mrkl na mě.

Vysvětlil mi, jak to mají s bývalou ženou nastavené. Dohodli se sice na střídavé péči, ale vycházejí si vstříc dle požadavků toho druhého. Ex mu dává děti, kdykoliv si Zbyšek řekne. Někdy je má klidně i měsíc v kuse. Jeho ex si totiž našla nového muže, se kterým má miminko, takže je asi ráda, když se dětí zbaví. Mě tedy čekalo seznámení s jeho potomky.

Nemáme prostor pro sebe

Honzík (7) a Natálka (4) jsou hodní, o tom není pochyb. Přijali mě jako tetu, která má ráda jejich tatínka. Jsou vychovaní a je s nimi sranda. Vadí mi akorát to, že od té chvíle, co mi Zbyšek přiznal barvu, jsou s námi pořád. Celý týden i víkendy. Jezdíme po hradech a zámcích. Místo toho, abychom si se Zbyškem užívali začátek vztahu, lítáme kolem dětí.

Žádné zamilované procházky ve dvou. O tom si mohu nechat jen zdát. Snažila jsem se Zbyškovi naznačit, aby nám nechal alespoň jeden volný víkend. Jen pro nás dva. On o tom nechce ani slyšet. Svoje děti miluje a pokud může, chce s nimi být pořád. Tak si říkám, jestli to má cenu. Já už také pomýšlím na děti, ale copak to půjde, když má Zbyšek oči jen pro své potomky? Rozejít se s ním ale nechci, mám ho moc ráda.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články