Linda (28): Přítel tvrdil, že se rozvádí. Po dvou letech jsem přišla na to, jak to ve skutečnosti myslel

Příběhy nešťastné lásky: Přítel tvrdil, že se rozvádí. Po dvou letech jsem přišla na to, jak to ve skutečnosti myslel
Zdroj: Freepik

Linda se zamilovala do ženatého muže, který jí tvrdil, že se právě rozvádí. Celé řízení se protáhlo na dva roky a nevypadá to, že by spělo ke konci. Lindě otevřelo oči to, co jí nedávno řekl.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 02. 09. 2024 11:30

Olivera (36) jsem brala jako muže, co bude brzy rozvedený a začneme společně novou kapitolu. Místo toho se vymlouvá na "pošahanou" manželku a tají náš vztah. Oknem jsem viděla, že jejich rodina vypadá celkem normálně.

Tvrdil mi, že je v rozvodovém řízení

Když jsem se seznámila s Oliverem, řekl mi, že prochází složitým rozvodem. Jeho žena měla být tak trochu "na hlavu" a šlo mu hlavně o to udržet vztah se synem. Tam právě hrozilo, že se bude jeho žena snažit o opak. Byla jsem do Olivera bláznivě zamilovaná a v té době jsem to s ním hodně prožívala.

Trápila jsem se spolu s ním a nadávala na jeho hysterickou manželku, co mu hází klacky pod nohy. Když už to vypadalo, že se dohodnou u soudu, zase něco vyvedla. Trávil s ní čas o svátcích i na dovolené, aby syn vyrůstal s pocitem, že ho obklopuje milující rodina. Byly mu teprve tři roky a já měla pochopení.

Pak už jsem se ale trápila jen já. Oliver mi chyběl a náš vztah probíhal v utajení, aby se o nás náhodou nikdo nedozvěděl. Mohlo by to pokazit celou soudní dohodu. Bojovalo se o péči o syna a o majetek. Moc jsem do toho neviděla, jen jsem toužila být s Oliverem co možná nejčastěji.

Po dvou letech stále nic

Ani po dvou letech nemám svobodného přítele. Rozvodové řízení bylo několikrát odloženo kvůli zdravotním problémům jeho ženy. Oliverova syna jsem párkrát viděla, ale musíme se před ním chovat jako dva cizí lidé. Ztratila jsem trpělivost a začala na Olivera naléhat.

Zjistila jsem, že v jejich domě tráví více času, než mi tvrdil. Několikrát jsem je ze zoufalství po setmění sledovala oknem. Nezdálo se, že by byli "od sebe". Musela jsem zjistit víc. Rozhodila jsem sítě a zjistila si, kam chodí jeho žena na jógu. Několikrát jsem si šla zacvičit s ní a poslouchala pak její hovor v šatně s kamarádkou.

Byla jsem v šoku, o manželovi mluvila celkem normálně. Zašeptala něco o odluce, ale že je to na dobré cestě. Oliverovi jsem to pak pěkně vytmavila a dala mu "nůž na krk". Řekl mi něco, co mě po těch dvou letech úplně odzbrojilo. Připadám si jako naprostá husa. Sama jsem si naběhla, jako klasická milenka ženatého muže.

Prý mi nikdy nic nesliboval

Oliverovi se asi nelíbilo, že jsem začala kolem jeho rodiny slídit. Příkře mi odpověděl, že mi žádný rozvod neslíbil. Prý jsem věděla, že to má komplikované a šla jsem do utajeného vztahu dobrovolně. Oněměla jsem a neměla na to co říct.

Měl svým způsobem pravdu, o rozvodu mluvil, ale ne v souvislosti se mnou. Neslíbil mi, že se hned poté vrhneme do vztahu a budeme spolu. Vyděsilo mě, že se nacházím v bludném kruhu a zamilovanost mě velmi rychle přešla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články