Marie Pojkarová o svém hitu Pejskové se koušou: Píseň má tragické pozadí, kvůli synovi mého pejska přejelo auto

Marie Pojkarová
Zdroj: Lifee/Veronika Nováková
Písničkářka Marie Pojkarová pózuje během rozhovoru pro Lifee.Písničkářka Marie Pojkarová je autorkou megahitu Pejskové se koušou. Písničkářka Marie Pojkarová v minulosti tragicky přišla o svého pejska.Písničkářka Marie Pojkarová už vydala dvě alba. + 11 fotek+ 12 fotek

Písničkářka Marie Pojkarová (68) se proslavila videoklipem ke své písni Pejskové se koušou, který k tomuto dni nasbíral na YouTube neuvěřitelných 1, 2 milionu shlédnutí. V rozhovoru pro magazín Lifee.cz teď Marie odhaluje, že za roztomilou písní se dvěma štěňátky ve skutečnosti stojí smutná tragédie při které přišla o svého milovaného pejska Žolíka. Kdo mohl za jeho tragickou smrt? A jaké plány má písničkářka v dalekém Egyptě?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 07. 2024 08:00

Písničkářka Marie Pojkarová (68) tentokrát odhaluje v našem rozhovoru, jakou roli mají v jejím životě její dvě děti. Se synem Vilémem ji pojí krutý osud pejska Žolíka, dcera Petra s ní zase co nevidět odletí do Egypta, kde Marie před časem pořídila byt a hodlá se zde živit zpěvem.

To a mnohem víc nám písničkářka prozradila během křtu knihy Žižkovský podivín, která je knižní prvotinou sociálního pracovníka Ondřeje Syrového. Ten patří do úzkého okruhu jejích přátel a Marie ho často navštěvuje v domově seniorů na Praze 3, kde působí. Ne náhodou se během křtu knihy od přísedících seniorů několikrát ozvala výzva, ať Marie zazpívá "pejsky". Marie se tedy s chutí ujala mikrofonu a domov seniorů rozezněla její nejznámější pecka Pejskové se koušou...

Marie Pojkarová o svém největším hitu

Maruško, v minulosti vás nějaký pejsek opravdu pokousal?
Mě tedy ne, ale moji kamarádku ano. Šly jsme po ulici a byla tam nějaká smíšená psí rasa, voříšek. Ten ji rafnul a utekl. Křičela: „Ježíšmarjá, pokousal mě ořech, ořech!“ Měla to sice ošklivě do krve, ale musela jsem se smát. Šla to nahlásit a vzteklinu nakonec nechytila.

Ta štěňátka, která si hladíte ve videoklipu, ta jsou vaše?
Byla to náhoda. Točila jsem ten videoklip s TV Šlágr, s panem Peterkou, v jedné kolibě. Když jsme tam přišli a řekli, že budeme točit Pejskové se koušou, vypadlo z majitele koliby, že se jim zrovna narodila dvě štěňátka. „Hned nám je sem dejte!“ Dali jsme je do ošatky na chleba a já jsem jim zpívala. Byli to dva jorkšíři. Byl z toho strašný hit – v životě by mě to nenapadlo. Ten úspěch jsem nepochopila. Jen kvůli tomu, že byli pejskové tak roztomilí, začali lidé šílet.

Prý jste tu písničku složila proto, že vašemu synovi zemřel pejsek.
Ano, Žolíček, pejsek, kterého jsme měli, byl srnčí trpasličí pinč. My jsme ho hrozně milovali, bylo mu dva a půl roku. Syn si ho půjčil do Teplic, tam otevřel barák a šel ho vyvenčit na druhou stranu přes silnici. Když šel potom zpátky, neuvědomil si, že ten pes poběží za ním. Tak ho srazilo auto, na místě byl mrtvý. Potom mi volal: „Hele, pes umřel.“ Byla jsem na něj hrozně naštvaná: „Hele, ty to říkáš, jako kdyby sis kupoval housku na krámě!“ Myslela jsem, že mě raní mrtvice. Toho psa jsem milovala. Bohužel, nedalo se nic dělat, ale dodnes na něj se žalem vzpomínám. Takového psa už mít nebudu. Byl poslušný, uměl tancovat, plazil se, udělal všechno, co jsem mu řekla.

Tak jste mu alespoň napsala písničku.
Napsala jsem mu písničku kvůli svému synovi Vilémovi. „Udělej nějakou písničku, je mi smutno po Žolíkovi.“ A tak vznikla Pejskové se koušou. Když už to byla tragédie, má to alespoň pozitivní konec.

Marie Pojkarová se stěhuje do Egypta

V předchozím rozhovoru jste mi prozradila, že plánujete odletět do Egypta. To stále platí?
V Egyptě už jsem letos byla třikrát. Koupila jsem si tam byt a teď tam budu jezdit. Poletím tam 3. září a vrátím se v říjnu. Přes léto jsou tam strašná vedra, jsou to padesátky, a to tam být nechci. Plánuji tam přebývat září, říjen, listopad a prosinec, takže tam v budoucnu s dcerou poprvé budeme trávit i Vánoce. Dcera je teď v Koreji, ale až se vrátí, tak poletí se mnou.

Budete tam i vystupovat, že?
Už jsem tam vystupovala, na pláži v Aldoře – dohodil mi to generální manager Aldory. Rozjednanou mám ještě jednu nabídku, kterou mi udělala majitelka jiného resortu, která mluví německy. Mám totiž tu nevýhodu, že se nedomluvím anglicky, umím právě jen německy. Ale vůbec mi to nevadí. Plánuji se angličtinu doučit a když to nepůjde, naučím se arabsky!

Na aktuální fotografie písničkářky Marie Pojkarové, ale také na její archivní snímky se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články