Martin (23): Přítelkyně mi natvrdo řekla, že nejsem dost atraktivní. Od té doby mám ze svého vzhledu komplex

poker face, vážný, mladík
Zdroj: Freepik

Jak má vypadat upřímnost ve vztahu? Máte si být schopni říct úplně všechno, nebo někde existuje nějaká hranice? Martin se spíš přiklání ke druhému tvrzení. Jeho přítelkyně ho hodně zranila a on to teď musí probírat se svým terapeutem.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 09. 2024 11:30

Moje sebevědomí hodně utrpělo, když mi přítelkyně Veronika (21) řekla, že pro ni nejsem dost atraktivní a že je nad moji ligu. Hodně mě to zranilo, jsme spolu dva měsíce a před tím jsme byli skoro tři roky kamarádi. Něco takového jsem si nezasloužil.

Přítelkyně mi vyrazila dech svým přiznáním

Asi před třemi týdny mi Veronika řekla něco, co stále nemůžu vstřebat. Jako obvykle jsme se po práci sešli v naší oblíbené kavárně. Objednali jsme si kávu a malý dortík, když mi začala Veronika vyprávět o svém novém kolegovi. Nezapomněla dodat, že několikrát týdně chodí do fitka a že vypadá hodně sexy.

„Není jako ty, ty se mu nepodobáš ani v nejmenším,“ řekla mi a zasmála se. Myslela si, že to budu brát jako vtip, ale mě to urazilo. Všichni, když jsme spolu začali chodit, mi říkali, že je Veronika mimo moji ligu. „O tu se ani nesnaž,“ zrazovali mě kamarádi od toho, abych s ní vůbec něco měl.

Nevím, co mi tím chtěla říct

Od té doby mi to zní v hlavě. Bojím se, že měli pravdu. Fyzicky jsme s Veronikou hodně odlišní. Zvlášť když vím, že kdysi dělala modeling a já jsem jen nerd s brýlemi, který nikdy žádnou soutěž krásy nevyhraje. Celou dobu jsem si myslel, že pro Veroniku není vzhled důležitý. Teď si ale nejsem tak jistý.

Potom, co jsme se s Veronikou rozešli každý k sobě domů, jsem začal přemýšlet, co mi tím asi chtěla říct, byl jsem zdrcený a měl v hlavě plno otázek. „Proč se mnou je? Nejsem jen nějaká zastávka před tím, než si najde někoho, kdo k ní pasuje líp?“ nemohl jsem kvůli tomu ani spát.

Potřeboval jsem otevřít oči

Den na to jsem si musel zařídit výjimečné sezení u svého terapeuta. Chodím k němu už pár let. Je to pro mě hodně důležité, rodina mi nikdy nebyla oporou a já kvůli tomu trpím nízkým sebevědomím. Proto jsem se rozhodl, že chození k terapeutovi mi pomůže se nad to povznést.

A tentokrát se mi hodilo znovu. Terapeut mi poradil, abych se Veroniky zeptal narovinu, co ke mně cítí a jestli je pro ni vzhled důležitý. A podle toho si sám vypočítal, jestli to s ní chci skončit, nebo to má ještě smysl. Věřím, že vzhled není všechno. To, co dělá člověka atraktivním, leží v hluboko v jeho osobnosti a přístupu k životu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články