Michaela (48): Manželovu nevěru jsem uvítala. Sama mám už dvacet let milence

pohoda
radost
Zdroj: Freepik

Michaela přijala zjištění o manželově nevěře překvapivě s dojetím a nadšením. Tajně doufala, že si její muž někoho najde. Sama měla milence spoustu let, a tak by se aspoň necítila hloupě.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 12. 09. 2024 19:00

Petr (46) je fajn chlap a byl mi věrný až moc dlouho. Jeho milenku jsem uvítala, jen by nemusel nechávat všude stopy nevěry. Ráda bych to mezi námi zachovala bez konfrontace, sama mám totiž máslo na hlavě dobrých dvacet let.

Monogamii jsem zavrhla deset let po svatbě

Petra jsem si vzala z lásky a vlastně jsem ho nikdy milovat nepřestala, a to ani po třiceti letech. Nemyslím si, že by musel člověk milovat jen jednu osobu po celý život. Nicméně už je to tak na světě uzpůsobeno a všichni s monogamií počítají, včetně mého muže. Že jsem se rozhodla toto pravidlo porušit, jsem si tedy raději nechala pro sebe.

Měla jsem to štěstí, že byl můj milenec ve stejné situaci. Tedy šťastně ženatý, jen ne zcela uspokojený. Rozumíme si v posteli i po duševní stránce, ale být bychom spolu nechtěli. Na to máme každý úplně jiné zásady a životní cíle. Nicméně nám aférka vydržela poměrně dlouho, vídáme se maximálně jednou za měsíc a je to příjemné životní zpestření.

Možná nejsem jeho jedinou milenkou a nikdy jsem po tom nepátrala. Kdyby o mém tajném životě věděl Petr, pravděpodobně by požádal o rozvod nebo by mě donutil vztah ukončit. A tak se mi vyloženě ulevilo, když jsem Petrovi omylem přišla na nevěru. Skoro jsem si až říkala, co s tím mým mužem je, když si stále nebyl schopen najít bokovku.

Manžel se chovat jako začátečník

Za ta léta jsem se naučila skrývat stopy a naučila se vymýšlet tak, že jsem svým lžím skoro sama věřila. Rozhodně bych si s milencem nikdy nedopisovala, to je další chyba. Volali jsme si velmi málo a měli pečlivě promyšlený plán, jak to udělat nenápadně. Můj muž byl evidentně začátečník.

Párkrát se zdržel v práci a už jsem z něj cítila dámský parfém. Telefon mu bzučel až do dvou do rána a nakonec jsem cestou do čistírny našla v kapse jeho saka obal od kondomu. Hned se mi ulevilo, že se alespoň chrání. Skoro mě až dojalo, že si mužíček také trochu povyrazil. "Ty jsi ale kluk šikovnej. Tak hlavně, ať tě nikdo nenačape," řekla bych mu nejraději.

V posteli to už byla rutina, zasloužil si nějakou novinku. Podle jeho chování jsem pochopila, že nejde o lásku. Měl černé svědomí, choval se ke mně najednou s velkou starostlivostí a začal se mi věnovat víc než dřív. To jsou výhody nevěrných manželů a na to by se měly jejich ženy zaměřit. "Jsi pořád tak krásná," řekl mi tuhle ráno a vzrušení z nové milenky z něj jen sršelo.

Přehlížím stále další stopy manželovy nevěry

Snažím se veškeré další důkazy přehlížet, ale Petr dělá jednu chybu za druhou. Nerada bych, aby se nechal vyloženě načapat a nezbývalo by nám nic jiného než si o tom promluvit. Petr je schopen sypat si popel na hlavu a začít chodit na terapie nebo něco podobného.

Nejraději bych to nechala běžet, jako to je. Všichni jsme přeci spokojení. Jenže do toho začala strkat nos jeho milenka. Nedávno přijela pozdě večer k nám domů a Petr šel pod záminkou venčení psa za ní. Viděla jsem z okna, jak ji utěšuje.  "Tohle musí přestat," slyšela jsem ho pak šeptat do telefonu. Ta husička nám snad pokazí poklidné manželské soužití.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články