Michaela Duffková pokřtila Zápisník nealkoholičky: Od doby, co jsem přestala pít, se mi zlepšila pleť a zhubla jsem

Zápisník alkoholičky se dočkal pokračování: Michaela Duffková popisuje pět let od odvykačky
Zdroj: Herminapress
Spisovatelka Michaela Duffková pokřtila novou knihu Zápisník nealkoholičky spolu s herečkou Terezou Ramba, manželem Ondřejem a dcerou Isabelkou.Herečka Tereza Ramba vysekla Michaele Duffkové velkou poklonu.Dcera Michaely Duffkové Isabelka je půvabná.Michaela Duffková říká, že abstinence napravila její vztah s manželem.+ 5 fotek+ 6 fotek

Spisovatelka Michaela Duffková (32), autorka knižní předlohy Zápisníku alkoholičky, vydává po pěti letech abstinence další knihu, trefně nazvanou Zápisník nealkoholičky. V rozhovoru pro magazín Lifee.cz popisuje, jak se za tu dobu změnila, a vzpomíná, jak problematiku svého pití vysvětlovala starší dceři Isabelce, která ji také doprovodila na křest knihy.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 07. 2024 12:00

Autorka knižní předlohy Zápisníku alkoholičky prošla za pět let velkou proměnou. Ostatně, podtitul její nové publikace Zápisník nealkoholičky zní Pět let na suchu. "Jsem teď k sobě vlídnější. Byla jsem na sebe hodně přísná, neuměla odpočívat a s ničím jsem nebyla spokojená. S touto vlastností jsem za těch pět let udělala maximum," zamýšlí se spisovatelka v rozhovoru pro Lifee.

Film Zápisník alkoholičky zažívá u diváků nevídaný úspěch, a jak zaznělo během křtu nové knihy, v prvním víkendu měl film lepší návštěvnost než megahit Barbie a hrálo ho rekordních 257 kin. Toto číslo se historicky povedlo překonat jen Kazmovu trháku Onemanshow: The movie. "Z filmového pokračování si zatím spíše děláme srandu, ale u Dana Svátka člověk nikdy neví, takže uvidíme," směje se spisovatelka.

Doporučené video: Michaela Duffková v talk show Na kafeečko

Jak Michaela Duffková mluvila o pití se starší dcerou

Sudičkou nové knihy Michaely Duffkové se stala - jak jinak - herečka Tereza Ramba (35), která si ve filmu zahrála hlavní hrdinku a vlastně už tak trochu patří do rodiny. Nechyběla ovšem ani nejstarší dcera spisovatelky Isabelka. Jak jí to sluší, na to se můžete podívat v naší fotogalerii.

"Isabelce jsme mé pití, léčbu a následnou abstinenci vysvětlovali. Mladšímu synovi Šimonovi jsou teprve čtyři roky, a nejmladší dceři Stellince rok, takže je to teprve čeká," vysvětluje Michaela. "Isabelka tu situaci zná, takže jsme k ní naprosto otevření. Mluvila jsem o tom s dětskou psycholožkou, ale jinak je to pocitové, na to vám nikdo manuál nedá. Každý známe své dítě nejlépe a podle toho s ním mluvíme."

Jak abstinence proměnila její vztah s manželem

Kdo na křtu knihy také nesměl chybět, byl manžel Michaely Duffkové Ondřej. "Pro nás bylo těch pět let od léčby opravdu náročných a mám pocit, že teď je náš vztah vůbec nejstabilnější. Myslím, že jsme oba vděční za to, že jsme spolu," říká spisovatelka. "Samozřejmě, že tam byly nějaké propady, ale to všechno je v mé nové knížce a nechci ochudit čtenáře," dodává s úsměvem.

V průběhu pěti let se Michaela Duffková stala také zakladatelkou centra Alkos. "Je pro kohokoliv, kdo má nějakou obavu, jestli není na hraně anebo už za hranou. Jsme místo, kam se dá obrátit pro radu. Minimálně proto, že máme dost odborníků, kteří posoudí váš stav a případně nabídnou kvalifikovanou pomoc," vysvětluje Duffková a zároveň radí, jak vypadá první varování, že vaše popíjení už není v pořádku. "Kdy je to na hraně? Ve chvíli, kdy vám pité alkoholu jakkoliv zasahuje do osobního života."

Nepít alkohol má mnoho benefitů, tvrdí Duffková

Mimo zlepšení rodinných vztahů vyzdvihuje Michaela Duffková další pozitivní změny ve svém životě - jako abstinentka je mnohem krásnější. "Od doby, co jsem přestala pít, se mi rozhodně zlepšila pleť a zhubla jsem. V alkoholu je hodně cukru, takže si myslím, že to má spojitost," vzkazuje všem ženám. "Když nepijete, na vašem zdraví se to projeví – včetně toho psychického."

Na fotografie ze křtu nové knihy Zápisník nealkoholičky se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články