Míša Maurerová o talentech svých dětí: Pepa vyřezává sochy ze dřeva a Magdalenku chytla akrobacie na šálách

Herečka Michaela Maurerová
Zdroj: Herminapress
Herečka Michaela Maurerová si poslední letní paprsky slunce užila na tiskové konferenci seriálu Ulice.Herečka Michaela Maurerová říká, že ze všech ročních období má nejraději podzim.Herečka Michaela Maurerová nemá ráda tropy a na podzim si užívá barevného listí.Herečka Michaela Maurerová se svými staršími dětmi, Magdalenkou a Josefem.+ 14 fotek+ 15 fotek

Herečka a moderátorka Michaela Maurerová (44) odhaluje v rozhovoru pro magazín Lifee.cz, jak prožívá začátek září z pozice trojnásobné mámy Emmy (5), Magdaleny (16) a Josefa (16). Jak probíhá nákup školních pomůcek, organizace školních a mimoškolních aktivit a kam její děti vlastně směrují? Mimo to nám prozradila, proč pro ni byla tak zásadní role Digi ze seriálu Ulice. Šla by s ní jako kamarádka na víno?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 09. 2024 05:00

Herečka a moderátorka Michaela Marurerová (44) by mohla přednášet o tom, jak náročné jsou první zářijové týdny pro vícenásobné maminky. Jak nám v rozhovoru přiznala, první dny školní výuky tráví nad rozvrhem hodin a také školních kroužků, tak aby je vhodně propojila s vlastním rozvrhem, či s rozvrhem svého partnera. S logistikou si vypomáhá prostřednictvím mobilních aplikací, ale nezatracuje ani klasické papírové rozvrhy, které může mít denně na očích. Přes to všechno si nenechala ujít sraz herců ze seriálu Ulice, která jí před dvaceti lety obrátila život vzhůru nohama. Vzpomínáte ještě na ztřeštěnou kadeřnici Digi?

Michaelu Maurerovou proslavila Digi z Ulice

Co vám Ulice dala a vzala?
Ulice mi toho hodně dala, protože jsem před dvaceti lety měla to štěstí, že jsem mohla být v partě, která s ní začínala. Byly tam skvělé herecké osobnosti, velká euforie a nadšení. Stýkali jsme se spolu i mimo práci, jezdili jsme na hory. Nikdo nečekal, že to těch dvacet let vydrží. Vděčím jí také za povědomí, které jsem v širší veřejnosti zanechala – lidé si mě díky Ulici pamatují. Spousta lidí si mě pamatuje hlavně jako Digi. S Digi jsme jednu dobu společně žily a bylo nám vzájemně dobře.

Šla byste s ní na víno?
Šla. Byla mi natolik podobná, že ano, protože bychom si měly o čem povídat. Jako mladá bez závazků byla drzá, živelná, temperamentní, ale laskavá. Později se stala mateřským typem, který se snažil, aby všichni kolem byli šťastní. Byla hodně akční, aktivní. Myslím, že bychom byly kamarádky.

Trojnásobná máma je v září na roztrhání

Jste máma tří dětí. Jak si zatím užíváte září? Byl to stres nebo nebyl?
Pokaždé je to chaotická doba, než se to všechno ustálí a setřese. Pro mě je to takový tetris. Nejsem úplně schematický člověk, takže potřebuji všechno naplánovat tak, aby to vyšlo – kdo vyzvedne koho, kdo dá do kterého kroužku a kdy to navazuje na hodiny. Když se mi to podaří všechno splnit, tak si oddychnu a mám pocit, že jsem překonala sama sebe.

Jakou máte taktiku? Máte třeba elektronický sdílený kalendář?
Mám, používám moderní aplikace, ale papír je stejně papír. Jsem trošku oldschoolové děvče. Jsem staromódní v tom, že si všechno hezky napíšu a přepisuju, abych si v tom udělala pořádek. A diskutujeme o tom. Začátek září je náročnější, potom se to setřese. Jsem zářijová, jsem narozená na konci září a podzim mám moc ráda. Letos se na něj extrémně těším, protože nejsem tropický typ.

Kam to vaše děti táhne? K umění?
Teď jsou na střední škole. Syn Pepa je strašně šikovný, vyřezává ze dřeva – dělá obrazy, sochy a podobně. Jsem na něj hrozně pyšná. Jde mu to. Nemám ambice, aby mé děti byly herci a šly v mých šlépějích. Raději jsem se jim snažila ukazovat reálnou podstatu té profese, abych je trochu odradila. Starší dcerku, Magdu, zase baví akrobacie na šálách, dobře se učí a je moc chytrá, organizačně schopná. Emma je zatím hodně temperamentní a živá. Zní to jako fráze, ale hlavně chci, aby byly spokojené, aby z nich vyrostli lidé, kteří nezávidí, jsou zdraví a baví je život. Jinou ambici nemám.

Jak nakupujete školní pomůcky?
Tyhle praktické věci s nimi dělám já. Pokud si mohou vybrat samy, tak jsem ráda, že se toho účastní, protože potom si toho víc váží. Snažím se jim občas vnutit svůj názor – třeba na design penálů – ale ne vždy ho chtějí slyšet.

Které motivy je teď nejvíc baví?
U té nejmladší je to samozřejmě jednorožec, starší už mají radši méně nápadné barvy, třeba béžová nebo černá, přírodní barvy. Nemají rádi vyzývavé a poutavé barvy.

Na fotografie herečky a moderátorky Michaely Maurerové s jejími třemi dětmi se můžete podívat v naší fotogalerii.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články