Nadčasové oversize sako 6x jinak: Stylistka ukazuje outfity pro ženy všech velikostí

Oversize sako, džíny a bílá košile jsou nadčasovou kombinací. Oversize sako můžete také přepásat páskem, a zvýraznit tak siluetu přesýpacích hodin. Na natáčení jsme měli zapůjčené upcyklované oversize sako značky ON THE BOAT, které nabízelo možnost zavazování bez použití pásku. Oversize sako můžete zvolit i v crop verzi, přičemž zkrácená košile ještě víc zdůrazní siluetu přesýpacích hodin.+ 10 fotek+ 11 fotek

Hledáte nadčasový kousek, který můžete nosit od jara do zimy? Oversize sako jím bezpochyby je a v dnešním díle 3 minut stylu vám ho stylistka Nikola Marková představí hned v šesti různých outfitech. Jak ho nosit s džínami, ale i šaty nebo sportovními šortkami? Nechte se inspirovat.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 29. 08. 2024 06:00

Do takového oversize saka, o kterém v dalším díle pořadu 3 minuty stylu budeme mluvit, byste se měla řekněme schovat. To je účelem jeho stylingu."Při jeho výběru si ale dejte pozor především na šířku ramen, aby ramenní vycpávky nebyly moc velké a mohutné. A také na délku saka, kterou volte vždy s ohledem na výšku postavy," říká v úvodu stylistka a vizážistka Nikola Marková.

Jednoduchý styling s džínami a bílou košilí

Nadčasová klasika v podobě džín, bílé košile a oversize saka nikdy neomrzí a nevyjde z módy. Aby styling vypadal dokonale, měly byste se držet pár pravidel.

Za prvé, džíny volte užšího střihu a s vyšším pasem, aby nohy neztratily svoji délku. Košili zastrkejte dovnitř a přidejte i širší pásek, abyste zvýraznily siluetu. Posléze přidejte delší oversize sako a nechte ho rozepnuté. Nebojte se obout podpatky, které podtrhnou ženskost a skvěle fungují v kontrastu s oversize sakem.

Sako můžete i přepásat. Buďto klasickým páskem, který zapnete přes sako, nebo například sako z dílny ON THE BOAT je na to už skvěle uzpůsobené. Přepásáním saka potlačíte jeho velikost, a necháte tak více vyniknout siluetu přesýpacích hodin.

Crop oversize sako skvěle funguje se širokými kalhotami

Oversize sako můžete obléct i ve zkráceném střihu. Crop verze si na rozdíl od delšího saka bude skvěle rozumět se širokými kalhotami. Kalhoty zvolte s vysokým pasem a dlouhé až na zem. V tomto případě se nebojte sáhnout ani po zkrácené košili, která skvěle umocní dojem a nechá vyniknout útlý pas. Pak už jen celý outfit doplňte trendy teniskami a menší kabelkou.

Oversize sako a áčkové šaty si skvěle rozumí

Oversize sako vám skvěle padne i k sukni nebo šatům. V takovém případě si můžete dovolit šaty jednoduchého rovného střihu i ty s áčkovou sukní. Váš look bude vypadat žensky a uvolněně. Obujte mokasíny, pantofle nebo i tenisky, podle toho, na co máte zrovna náladu, a nezapomeňte na doplňky, které váš outfit vždy posunou tam, kam chcete.

Sportovní styling s oversize sakem

Ukážeme si také jeden neobvyklý, ale velmi praktický outfit. Nebojte se oversize sako zkombinovat se sportovním topem a šortkami - vybalancovat si ten pravý sportovně-elegantní look. Přidejte vhodné doplňky, jako jsou tenisky, kšiltovka a větší shopperka. V takovém outfitu můžete vyrazit z fitka rovnou na nákupy nebo na kafe s kámoškou.

Kostýmek s oversize sakem

Každá stylová byznysmenka by v šatníku měla mít oblek s oversize sakem. Nejen že tyto komplety budou na podzim opět trendy, navíc je jejich styling velmi jednoduchý. Stačí přidat jen tričko, halenku nebo košili, menší kabelku. Navíc můžete zvolit i méně elegantní obuv jako tenisky nebo mokasíny. Jde opět pouze o balanc mezi styly.

Extravagantní oversize sako

A pokud přebíháte z kanceláře rovnou na večírek, potom by vám nemělo v šatníku chybět jedno extravagantní oversize sako. Napůl střižené sako značky ON THE BOAT je naprosto nepřehlédnutelné a můžete ho zkombinovat v outfitech jak na den, tak na večer. K černým kalhotám místo bílého trička oblečte černý top. Vyměňte obuv a kabelku, přidejte šperk a jako mávnutím proutku jste připravená stát se královnou večírku.

Veškeré outfity najdete jak ve videu na začátku článku, tak i v naší fotogalerii.

Související články

Další články