Nejobdivovanější kousek prádla léta 2024: Šortky vzhledu dobových kalhotek se nosí jako běžný oděv

17 trendy šortek vzhledu dobových kalhotek s volánky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž Lifee
Historizující prvky módních šortek si zamilujete. (Cotton On, 1 110 Kč)Mohou mít i podobu pohodlných vzdušných kraťásků s běžnými vzory. (Envii, 890 Kč)Nadýchané šortky s háčkovanou krajkou, Urban Outfitters, 990 KčVrstvené šortky s řasenými volánovými nohavičkami,  Tezenis, 449 Kč+ 13 fotek+ 14 fotek

Dobová móda dala vzniknout trendy kraťáskům, které ozdobí současnou módu historizujícími volány, krajkami nebo balonovými nohavicemi. Už si získaly srdce módních nadšenkyň a teď je řada na nás, obyčejných smrtelnicích.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 04. 08. 2024 09:00

Bloomer shorts, to jsou šortky napodobující historické spodní prádlo a právě se s velkou pompou valí na módní scénu jako zábavná alternativa k tradičním kraťáskům. Kousek oblečení inspirovaný trendy regentským stylem je už velmi populární mezi módními nadšenci a všemi, kdo hledají v současných trendech něco nepřehlédnutelného. Co činí tyhle nadýchané kalhotky tak oblíbenými a jak je můžete začlenit také do svého šatníku?

Variace na dobové téma

Jde o většinou střihově poměrně volné šortky s pružnými, krajkovými či balonovými spodními lemy nohaviček, které mohou působit trochu i jako kratičké sukně. Původně se objevily v 19. století jako součást dámského spodního oblečení, dnes zažívají renesanci jako stylový módní prvek nošený navrch. Jejich design může být různorodý, od jednoduchých bavlněných verzí po luxusní hedvábné, saténové, plisované, volánkové nebo krajkové varianty.

Historií inspirované šortky jsou nejen stylové, ale také neuvěřitelně pohodlné. Ideální jsou pro horké letní dny, kdy je volnost pohybu, které zaručuje jejich střih a také obvykle lehký materiál, ze kterého jsou ušity, klíčový. Navíc jsou také velmi přizpůsobivé, mohou být součástí elegantního outfitu s blůzou a lodičkami, nebo prvkem casual stylu po boku trička a pantoflí.

Jak se nosí podle nejnovějších trendů?

Pro ležérní, ale velmi aktuální vzhled zkombinujte tyto šortky s crop topem či plavkovou podprsenkou, rozepnutou volnou blůzou, sandály a příhodným kloboukem. Horní díly můžete také hravě vrstvit. Přidejte náramky nebo náušnice s etno motivy a máte dokonale současný boho outfit.

Chcete-li dosáhnout prudce elegantního vzhledu, vyberte si bloomer shorts z luxusních materiálů jako je hedvábí nebo satén a doplňte je jednoduchou elegantní halenkou se stojáčkem, vázačkou u krku nebo odhalenými pažemi. S vysokými podpatky a minimalistickými doplňky vytvoříte sofistikovaný look ideální také pro večerní akce pod širým nebem.

Prahnete po sportovnějším vzhledu? Bez problémů zkombinujete bloomer shorts s jednoduchým trikem a teniskami. Přidejte batoh a sluneční brýle a máte cool praktický outfit na celý den.

Pohodlí i styl, to jsou bloomer shorts

Ať už hledáte pohodlný kousek na léto nebo něco, co přidá vašemu šatníku vintage linku, historizující šortky plné moderního stylu jsou skvělou volbou. Díky svému módnímu potenciálu si určitě najdou jisté místo v moderním šatníku. Tak proč je nezkusit a nezažít jejich kouzlo na vlastní kůži?

Roztomilé regentské šortky si můžete prohlédnout v galerii, kterou najdete pod článkem.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články