Nejstylovější jednodílné plavky pro všechny typy postavy: Léto 2024 patří průstřihům, asymetrii, černé i pastelům

Jednodílné plavky pro všechny typy postavy: Léto 2024 patří průstřihům, asymetrii, černé i pastelům
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž Lifee
Zelené přestřižené plavky s asymetrickým prvkem, Oysho, 1 199 KčAsymetrické plavky s uzlem, Pull&Bear, 599 KčAsymetrické dělené plavky, Tezenis, 649 KčLila plavky z žebrovaného materiálu s hlubokým výstřihem na zádech, Roxy, 1 990 Kč+ 36 fotek+ 37 fotek

Plavky vcelku jsou hitem léta 2024. Letos mezi trendy bodují modely v minimalistickém duchu, kterým nechybí švih ani extravagance a přesto si mezi nimi vybere každá žena, ať už ji zdobí jakékoliv tělesné proporce.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 05. 06. 2024 05:00

Také už pomalu balíte na dovolenou? Tak to je ten nejvyšší čas poohlédnout se po trendy plavkách pro novou sezónu. Než se pustíte do vybírání, ujasněte si, proč sáhnout právě po těch jednodílných. Jejich výhod je totiž hned několik.

Střih s přidanou hodnotou

Nejenže dovedou v případě nutnosti skrýt bříško po neodolatelném vydatném obědě, a na pláži pak nikdo nepozná, jak jste si pochutnávaly, jejich kouzlo letos rozhodně míří i méně prozaickým směrem. Naopak, mnohou být doslova nedílnou součástí vaší letní garderoby a jejich jednoduché střihy s rafinovanými prvky můžete využít i mimo pláž a zařadit je do dovolenkových outfitů všeho druhu. I toto léto totiž bude patřit vrstvení s průsvitnými materiály a tam se jednodílné plavky i v podobě body perfektně uplatní.

Jednodílné plavky umí i tvarovat

Nesmíme ale zapomínat na jejich původní funkci. Oděv k vodě. Pravda, příliš povrchu těla v nich neopálíte do bronzova, zato si ale můžete užít každý centimetr jejich nápaditých střihů. Kralují jim totiž sestavy složitějších ramínek, asymetrická členění i nepřehlédnutelné průstřihy. A když všechny tyto prvky zkomponují jejich tvůrci pěkně dohromady, naskýtá se nám možnost skutečně v plavkách vcelku perfektně zazářit.

Létu 2024 vévodí černá i barvy pastelek

Ostatně zářit mohou i samotnými barvami. Do sady trendy tónů pro letošní sezónu rozhodně zapadá ohnivě červená, pastelové i lomené tóny růžové, zelené či modré a na scénu se ve velkém stylu vrací naprosto základní varianta, celočerné plavky. Rozhodně ale nehýří nudou. Naopak, povznáší je mnoho již zmíněných detailů, které v černém provedení působí velmi ušlechtile a šik.

Při výběru materiálů zapřemýšlejte nad potřebou zpevnění či tvarovacím efektem jednodílných plavek. Můžete totiž sáhnout po křivky perfektně zpevňujících střizích i textiliích, volit trendy žebrované materiály, které působí velmi hravě a mladistvě, nebo se spolehnout jen na jednoduché "ultratenké" druhy látek, které rychle schnou, přizpůsobí se vašim křivkám, ale nic příliš nezpevní.

Kontrastní lemy hitem sezóny

V jednoduchosti je ale hlavní kouzlo léta 2024. Takže až vám bude v kufru chybět poslední důležitá položka, zkuste třeba supermódní plavky s kontrastními lemy. V jakémkoliv provedení dominují všem plavkovým kolekcím tohoto roku, ty pravé tak mezi nimi letos najde snad každá žena. A vy jejich ukázky najdete i v galerii pod článkem.

Na nejzajímavější modely jednodílných plavek v minimalistickém duchu, které zaujaly módní redakci magazínu Lifee, se můžete podívat do fotogalerie níže.

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Související články

Další články