Dcera lyžařky Kateřiny Neumannové, Lucie, je úspěšnou atletkou, která se kromě sport věnuje také vaření. V rozhovoru pro magazín Lifee.cz prozradila, že máma ji naučila milovat zdravé jídlo, ale sladkou tečku po obědě si neodpírá. S námi se podělila o recept na svoji oblíbenou tvarohovou bábovku, kterou připravuje se skořicí, vanilkou a kakaem.
Atletka Lucie Neumannová (21) se naplno věnuje sportu, ale jak nám v rozhovoru prozradila, žádný speciální jídelníček kvůli tomu nedodržuje. Ostatně není to tak dávno, co jsme ji mohli vidět v oblíbeném televizním pořadu Prostřeno. "Samozřejmě, že když se blíží závody, snažím se nepřejídat, nebo si říkám, že si tu čokoládu tentokrát nedám - a potom si ji stejně dám. Za tohle jsem vděčná mámě, která mě odmalička učila zdravě jíst," říká Lucie v našem rozhovoru.
Lucie Neumannová si neodpustí sladkou tečku
Svými recepty a pestrým jídelníčkem také pravidelně zásobuje fanoušky na sociálních sítích. "Mám ráda hodně ovoce, zeleniny a masa, opravdu se do toho nemusím nutit. Ráda si dám kvalitní a dobré jídlo, stejně tak něco sladkého po obědě," přiznává Lucie, která řadí mezi své oblíbené dezerty například tvarohovou bábovku. "Lidé se diví, jak moc jím, ale já mám dva tréninky denně, takže toho dokážu sníst opravdu hodně," směje se sympatická štíhlá blondýnka, která má díky pravidelným tréninkům postavu samý sval.
Z receptu na tvarohovou bábovku je také patrné, že Lucie Neumannová si s gramáží hlavu neláme a při pečení si oblíbila takzvanou hrnkovou metodu našich maminek a babiček, kdy se množství neuvádí na hmotnost, ale na počet hrnků. Praktické, rychlé a hlavně funkční - pro energické sportovce, kteří ani v kuchyni neztrácejí čas vážením, jako stvořené!
Tvarohová bábovka podle Lucie Neumannové
Na tvarohovou bábovku budete potřebovat: Máslo, polohrubou mouku, cukr krystal, mléko, olej, dvě vejce, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, vanička tvarohu, vanilkový extrakt, kakao, moučkový cukr na dozdobení.
Příprava: Nejprve si zapneme troubu na 180°C. Formu si vymažeme máslem a vysypeme ji polohrubou moukou. Váhu nebudeme potřebovat, bude nám stačit normální hrneček.
Začneme dvěma hrnky polohrubé mouky. Jeden hrnek cukr krystal – nehledejte v tom nic zdravého. Jeden hrnek mléka a půl hrnku oleje. Promícháme. Přidáme dvě vajíčka – víte, že když o sebe rozbijete dvě vajíčka, tak se vždycky rozbije jen jedno? Jeden kypřicí prášek – je to asi 12 gramů. Jeden vanilkový cukr. Pokud máte rádi skořici, tak jí trochu přidejte. Nakonec celá vanička 250g tvarohu. Pět kapek vanilky. Část těsta nalijeme do formy. Do druhé části těsta přidáme kakao a rovněž nalijeme do formy. Špejlí si potom do těsta nakreslíte, co chcete. Pečeme 50 minut při 180 °C.
Jestli je bábovka hotová, zjistíme tak, že se nám těsto nebude lepit na špejli. Když bábovku vyndáváme, tak s ní hlavně nesmíme praštit, aby nám nespadla. Než bábovku vyklopíme, necháme ji vychladnout. V závěru posypeme moučkovým cukrem.
Na fotografie Lucie Neumannové s bábovkou, ale také s její maminkou, lyžařkou Kateřinou Neumannovou, se můžete podívat v naší fotogalerii.