Oční linky v pestrých barvách i metalických tónech: Zářivý beauty trend babího léta 2024 kombinujte s minimalistickým make-upem

Oční linky v pestrých barvách i metalických tónech: Zářivý beauty trend babího léta 2024 kombinujte s minimalistickým make-upem
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Barevné oční linky jsou trendem babího léta a podzimu 2024. (Voděodolné tekuté oční linky, Sephora Collection, 300 Kč)Linky nemusíte malovat jen těsně k okraji očního víčka, hitem jsou zcela samostatné výrazné motivy v rámci celého okolí oka až k obočí.  (Vivid Brights, NYX Professional Makeup, 249 Kč)Tvar a délka oční linky je v současnosti čistě ve vaší režii a fantazii se meze nekladou. (Linka ve fixu, The Color Pen Eyeliner, 3INA, 340 Kč)Trendy velí hrát si s tvary. (The Color Pen Eyeliner, 3INA, 340 Kč)+ 16 fotek+ 17 fotek

Barevné nebo třpytivé oční linky vždy upoutají pozornost a dodají líčení svěží, moderní vzhled. Ať už zvolíte vyzývavě oranžovou, elektricky modrou, neonově zelenou, zářivě růžovou, anebo si dodáte trochu lesku metalickými linkami, v každém případě přinese tento trendy druh líčení do vašeho života příval pozitivní energie.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 21. 08. 2024 15:00

Zářivé a třpytivé barvy se tradičně spojují s energií, radostí, ale také sebevědomím. V make-upu navíc nabízí způsob, jak vyjádřit svou osobnost a odlišit se jednoduše od davu. Barevné oční linky se tak letos na sklonku léta a také na podzim stávají vedle výrazného beauty trendu také symbolem moderního, odvážného přístupu k líčení, který je hravý, ale zároveň elegantní.

Efektní barevný prvek

Přestože se barevné a jinak výrazné oční linky mohou zdát na první pohled velmi extravagantní, jsou překvapivě všestranné. Můžete je nosit jako tenkou linku podél horních řas pro subtilní efekt, nebo je zkombinovat s kouřovým líčením pro dramatický vzhled. Výrazně barevné linky mohou být použity samostatně bez dalšího líčení, čímž vytvoříte čistý a moderní look. Stačí jedna linka a váš make-up je hotový, což z nich činí skvělou volbu pro rychlé, ale efektní letní líčení.

Nejste si jisty dokonalým tvarem? Zkuste tekuté linky či typy líčidel ve formě fixu, kterými se dle vizážistky Nikoly Markové dají linky namalovat nejsnadněji. "Osobně mám nejraději linku ve fixu. Má úzký a dlouhý hrot, se kterým se snadno dostanete až k řasám, dobře se s ní maluje, vydrží déle než klasická tužka a zvládne to s ní opravdu každý. Pokud nezvládnete táhnout linku rovnoměrně, zkuste si ji postupně obtiskovat. Kousek po kousku," radí s líčením linkou vizážistka Nikola a doporučuje podepření ruky pro pevnost a kontrolu nad případným pohupem rukou. "K takové lince si trochu vystínujte oko v ohybu víčka, ještě více se vám zvětší," dodává vizážistka.

Doporučené video:Vizážistka a stylistka Nikola Marková radí jak na dokonalé oční linky a party make-up


Svěží look nebo dramatická proměna

Pokud chcete trendy oční linky vyzkoušet na vlastní kůži, ale necítíte se na tak nápadný výsledek, začněte s jejich jemnější verzí. Tenká barevná či třpytivá linka těsně nad řasami nebo jen ve vnitřním koutku oka dodá vašemu líčení svěží nádech, aniž by byla příliš výrazná. Pro ty, kteří chtějí experimentovat, je skvělou volbou také dvojitá linka. Klasickou černou oční linku můžete doplnit neonovou nebo zářivou linkou těsně nad ní nebo je pro extravagantnější look umístit i několik milimetrů od sebe a hrát si také s jejich tvarem. Výsledkem pak je velmi moderní vzhled, který navíc dodává vašemu pohledu hloubku.

Módní neonové nebo barevné a třpytivé linky pokud možno vždy kombinujte s minimálním make-upem. Čistá pleť a jemné rty nechají barvami vyšperkované oči vyniknout a vytvoří důmyslný, ale zároveň hravý vzhled. "Než se ale pustíte do kreativity, dbejte na to, že základem krásného make-upu je vždy pěkná pleťovka," radí stylistka a vizážistka Nikola Marková a dodává zlatou radu: "Poté už platí jen pravidlo buď výraznější rty, nebo výrazné oči."

Jednoduchý způsob, jak skutečně zazářit

Barevné oční linky jsou svěžím trendem, který nám v líčení přináší nový, hravý rozměr. Ideální jsou v případě, že chcete experimentovat s barvami a vystoupit z davu. Ať už se rozhodnete pro subtilní linku nebo výrazný dramatický vzhled, barevné linky dodají vašemu líčení odvahu a originalitu. Tento trend je skvělým způsobem, jak se vyjádřit a přidat do svého každodenního make-upu něco nového a zábavného.

Tipy na nákup barevných či třpytivých očních linek najdete v galerii pod článkem.

Související články

Další články