Oslnivý zvěřinec je trendem léta 2024: Luxusní šperky za desetitisíce i dostupná bižuterie čerpají inspiraci ze zvířecí říše

Oslnivý zvěřinec je trendem léta 2024: Luxusní šperky za desetitisíce i dostupná bižuterie čerpají inspiraci ze zvířecí říše
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Náušnice v podobě hmyzu, Patrizia Pepe, 2 199 KčPrsten v podobě lišky, Olivie, 1 490 KčLuxusní zlatý náramek - chobotnice, Roberto Coin, cena na vyžádání.Brož ještěrka s českými granáty, Granát Turnov, 3 390 Kč+ 14 fotek+ 15 fotek

Moudrost, síla, odvaha. Tyto vlastnosti mohou jednoduše, ale výstižně ve formě symbolu ztělesňovat zástupci z říše zvířat, kteří se zhmotňují v trendu konce léta a podzimu 2024: Ten nám velí nosit nápadné i decentní šperky s velmi živou tematikou.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 16. 08. 2024 05:00

Babí léto a podzim 2024 přináší pod vlivem nejvýznamnějších šperkařských a módních domů do světa doplňků jako jeden z nejvýraznějších trendů zvířecí motivy. Ty tak skrze své předlohy z řad živočišné říše vyzařují sílu, individualitu a také velmi odvážný módní styl. Přináší i vyzývavé spojení přírody s módou a stylizovaným zvířecím šperkům také hlubší symboliku a osobitost pro jejich nadšené nositelky.

Unikátní design i luxusní provedení

Přední designéři šperků v současnosti často experimentují s formami a texturami a vytvářejí skvosty, které jsou hotovými uměleckými díly. Zvířecí motivy jsou detailně propracované, často s použitím technik jako rytina, smaltování nebo osazování drahokamů, což dodává šperkům na exkluzivitě.

Skvostná hlava slona nebo obávané šelmy

Značky jako Gucci, Boucheron, Cartier nebo Roberto Coin i další luxusní módní domy v roce 2024 velmi zdůraznily inspiraci zvířecími motivy ve svých kolekcích, což samozřejmě rychle podpořilo tento trend na globální úrovni. Zvířecí šperky se tak prostřednictvím precizních provedení od luxusních značek stávají také investicí do stylu, který nikdy nevyjde z módy.

Roztomilá ozdobná havěť

Vedle těchto často finančně nedostupných luxusních kousků, které ale stojí za to v naší fotogalerii prostudovat alespoň pro potěchu oka a inspiraci při stylingu s levnějšími modely, seženete v běžných obchodech také poměrně zajímavou nabídku doplňků z řad bižuterie. Nosí se hmyz, savci, plazi i jiná havěť a neskutečně jim to všem sluší už v letních kolekcích. Na podzim se ale se stejným nadšením vkusně propojí s nejnovějšími trendy babího léta a konce roku 2024.

Luxusní kousky i dostupnou bižuterii inspirovanou přírodou si můžete prohlédnout v galerii.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články