Netradiční chuť i velký příběh, to je unikátní pivo Mamma BEER. Není to přitom obyčejné pivo nebo cider. Toto nealkoholické pivo má sladší chuť a bylo vyvinuto speciálně pro potlačení negativních účinků chemoterapie. Půllitrovou lahev, kterou zdobí růžová etiketa, najdete ve všech hypermarketech Tesco. Každým zakoupeným pivem podpoříte organizaci Mamma HELP, která z každé prodané lahve získá 5 korun.
Speciální pivo, které vaří v Žateckém pivovaru, obsahuje všechny pozitivní složky klasického piva, jako například vitamín B a draslík, ale neobsahuje alkohol. Jeho speciální sladká chuť je oblíbená u pacientek, jejichž organismus byl zasažen chemoterapií. Tato agresivní léčba, která je pro mnoho z nich jedinou možností na uzdravení, oslabuje organizmus, způsobuje silné nevolnosti a mění chuťové prožitky pacientek.
Pivo Mamma BEER je však vhodné nejen pro pacientky s rakovinou, ale také pro všechny, kteří mají rádi sladké chutě. Díky tomu, že je pivo nealkoholické, mohou si jej bez obav vychutnat také řidiči, cyklisti a abstinenti. A kromě piva si užijete i osvěžující pocit pomoci, jelikož koupí podpoříte organizaci Mamma HELP, která poskytuje bezplatnou individuální pomoc ženám s rakovinou prsu a jejich rodinám. Díky příspěvkům z koupě piva mohou pacientkám usnadnit náročné období v jejich životě.
Pokud vás samotné pivo neosloví, nebo rádi experimentujete v kuchyni s novými recepty, vyzkoušejte si s pomocí piva uvařit nadýchané palačinky, topinky s pivním sýrem, žampiony v pivním těstíčku nebo vepřová žebra na pivě.
Topinky s pivním sýrem
8 porcí, příprava: 20 minut + 1 hodina chlazení
Ingredience:
- 2 olomoucké tvarůžky,
- 2 měkké tvarohy,
- 1 stroužek česneku,
- 1 lžička drceného kmínu,
- 1 lžička mleté papriky,
- chilli semínka
- sůl a pepř,
- tymián,
- 200 ml piva Mamma BEER,
- pažitka,
- chléb na topinky,
- ředkvičky na ozdobu.
Postup:
- Nakrájejte olomoucké tvarůžky, přendejte je spolu s tvarohy do větší mísy. V hmoždíři rozemelte pokrájený česnek spolu s kmínem, paprikou, chilli, solí a pepřem. Směs přendejte do mísy k tvarohu a sýru. Přidejte tymián.
- Přilijte pivo, promíchejte. Dochuťte nakrájenou pažitkou, hořčicí, solí a pepřem. Opět promíchejte. Pivní sýr nechte alespoň 1 hodinu v chladu uležet. Poté si připravte topinky z chleba, namažte je pivním sýrem, ozdobte plátky ředkviček a posypte pažitkou.
Žampiony v pivním těstíčku
4 porce, příprava: 30 minut
Ingredience:
- 800 g žampionů,
- 2 vejce,
- 250 ml piva Mamma BEER,
- 100 g kukuřičné mouky,
- 100 g hladké mouky,
- sůl a pepř,
- 1 lžička mleté papriky,
- 1 lžíce třtinového cukru,
- pažitka,
- olej na smažení,
- tatarka na podávání.
Postup:
- Očistěte žampiony. Vejce rozklepněte do mísy od robota. Přidejte pivo, část zkukuřičné i hladké mouky, sůl a pepř. Začněte šlehat v robotu.
- Postupně přidávejte mouky, těsto nesmí být příliš tekuté, ani moc husté. Nakonec vmíchejte trošku nasekané pažitky.
- V menším hlubokém hrnci rozehřejte olej. Žampiony namočte do pivního těstíčka asmažte ponořené v oleji dozlatova. Podávejte s