Přelom sezony, to je vždy doba pro rekapitulaci i nový začátek. A docela jistě je to i čas, kdy vyhlásit válku nadbytečným kilům a udělat si tak trochu náskok před zimními měsíci, kdy neodoláme vánočním pamlskům.
Využijte toho, že nyní budeme asi zase trávit víc času doma a budeme tím pádem mít i víc času a hlavně možností řešit svoji stravu. Máme pro vás jednoduchý třídenní plán, se kterým můžete docela dobře nastartovat hubnutí, díky němuž postupně získáte lepší postavu.
Ploché břicho neucvičíte
Břicho je velmi problematická partie a většina žen má problémy právě s usazováním polštářků kolem pasu. Jenomže, pokud chceme zhubnout břicho, často máme tendenci jej doslova ucvičit. Děláme stovky leh-sedů v naději, že zítra už bude bříško o něco menší. Pokud však nezměníme stravu a nezařadíme aerobní cvičení spalující tuky, výsledků se nedočkáme.
Nikdy nelze hubnout tuk cíleně jen z jedné svalové partie, ale komplexně, z celého těla. Svaly na břiše fungují stejně jako všechny ostatní. Je tedy potřeba je přiměřeně zatížit a poté nechat odpočívat.
Doporučujeme do tréninku zařadit cvičení na břicho 2 až 4x týdně a ve stejné míře také aerobní aktivitu, jako například běh nebo rychlejší chůzi či jízdu na kole. Poraďte se s odborníky, jak správně břišní svaly posilovat. Když budete cvičit tři dny po sobě, ten čtvrtý pak odpočívejte, než se do cvičení dáte znovu.
Třídenní jídelníček pro hubnutí
Připravili jsme pro vás ukázkový jídelníček na tři dny, který pomůže nastartovat proces hubnutí. Po třech dnech ale nepřestávejte a pokračujte dál, jen můžete zvolnit tempo.
1. den
Snídaně: míchaná vajíčka, šunka, paprika, rajče
Oběd: krůtí prso s restovanou cuketou a lilkem, malý řecký salát
Večeře: mix salátů s rukolou a červenou řepou, ořechy, brusinkami a kozím sýrem, lehce zakápnuté balsamicem
2. den
Snídaně: polotučný tvaroh s vlašskými ořechy, slunečnicovými semínky, nadrobno nakrájenou červenou paprikou a jarní cibulkou
Oběd: hovězí vývar, kuřecí stehno s vařenou bramborou ve slupce, okurkový salát
Večeře: pečený pstruh s citronem a restovanými zelenými fazolkami
3. den
Snídaně: cottage s kousky nadrobno pokrájené zeleniny
Oběd: salát z červené čočky s restovanou cibulkou a volským okem
Večeře: silný kuřecí vývar s kořenovou zeleninou