Trendy jarní a letní tenisky pro rok 2022: Pofrčí transparentnost, výrazná podrážka i bílá klasika

Trendy jarní a letní tenisky pro rok 2022: Pofrčí transparentnost, výrazná podrážka i bílá klasika
Zdroj: Koláž Lifee.cz
Dámské černé šněrovací tenisky. Pepe Jeans, 1156 KčRůžovo-červené tenisky s výraznou podrážkou pro všechny milovnice extravagance. MOSCHINO, 5961 KčDámské bílé tenisky s jemným zlatým detailem. Adidas, 2499 KčNadčasové a elegantní černé tenisky s rovnou podrážkou, které z módy nikdy nevyjdou. RALPH LAUREN, 2224 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Zima se chýlí ke konci a spolu s přicházejícím jarem nastává ten správný čas uložit zimní obuv hluboko do skříně a zapřemýšlet, co si pořídit místo ní. Jaké tenisky budou letos na jaře a v létě trendy a které modely se opět vracejí do módy?

Dana Klementová
Dana Klementová 15. 03. 2022 09:00

Již dávno neplatí, že tenisky jsou výhradně sportovní obuv. Právě naopak. Čím dál víc žen si je bere i k formálnějším outfitům. Jaké tenisky by tak na začátku roku 2022 neměly chybět ve vašem botníku? 

Transparentní tenisky

Možná si ještě vzpomínáte na módní hit 90. let, takzvané želé boty, které pak na hodně dlouhou dobu upadly v zapomnění. Nyní se však tento trend vrací, a pokud jste fanynkou transparentních módních kousků, pak s chutí do toho. Lepší příležitost vynést průhledné tenistky, než letos na jaře, už mít nebudete. 

Volit samozřejmě nemusíte pouze celoprůhledné boty, velmi dobře vypadají i ty, které mají transparentní pouze podrážku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený LOEWE (@loewe)

Bílá klasika

Ať už jsou nejnovější módní hity jakékoliv, existuje několik trendů, které se po dlouhá léta nemění. Mezi ně bezpochyby patří i čistě bílé tenisky, jež jsou pro jaro a léto naprosto ideální.

Lze je kombinovat s džínami, sukní i kalhotovým kostýmem. Vypadají elegantně, vkusně a nosit je bez obav z módního faux pas můžete dlouhá léta. Jestliže tedy v botníku žádné takové nemáte, alespoň jedny byste si měla pořídit. Bílými plátěnými teniskami či bílými teniskami s rovnou nízkou podrážkou totiž nikdy nic nezkazíte. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Steve Madden (@stevemadden)

Ugly sneakers

Jedním z nejvýraznějších trendů zůstávají i tuto sezonu takzvané ugly sneakers neboli tenisky s velmi výraznou podrážkou. I když vám takové boty mohou na první pohled připadat humpolácké, využijete je ke všemu. Například i k šatům či sukním. Je pravda, že takový outfit bude působit trochu extravagantněji, ale právě jaro a léto je pro takové módní kreace naprosto ideální. 

Pokud hledáte inspiraci na trendy jarní a letní obuv, můžete si prohlédnout naši fotogalerii, kde na vás čeká 15 různých tenisek.

Zdroj informací:

Vogue.com

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články