Svátek sv. Martina si obvykle spojujeme s hojností jídla a pití. Víte ale, kdo vlastně byl svatý Martin? A co všechno patří na svatomartinskou tabuli? Zkuste si své znalosti otestovat v našem kvízu.
Pranostika praví, že svatý Martin přijíždí na bílém koni, což po krásném teplém podzimu není příliš potěšující. Náladu si můžeme vylepšit pomocí pokrmů, které se pojí se svátkem svatého Martina...
Svatý Martin v kuchyni
Svatomartinské menu může vypadat následovně: nejprve servírujeme polévku kaldoun se dvěma typy knedlíčků, dále nesmí chybět pečená husa s přílohou, ideálně s chutnými lokšemi a se zelím. Sladký dezert zajistí martinské rohlíčky.
Všechny výše uvedené recepty pochází z kulinářského webu Toprecepty.cz, kde najdete také články s nápaditými tipy, aby vaše sváteční menu bylo bezchybné. Dočtete se, jak správně upéct drůbež, jak připravit několik typů přílohových knedlíků i jak udělat z kysaného zelí to nejlepší přílohové.
Pojďte si nyní otestovat své znalosti o svátku sv. Martina v našem kvízu, který prověří nejen vaše znalosti z oblasti gastronomie.
Otestujte se v našem kvízu!