Tajemství šatů Céline Dion ze zahájené olympiády: Na jejich výrobu padlo 500 metrů třásní s korálky

Tajemství šatů Céline Dion ze zahájené olympiády: Na jejich výrobu padlo 500 metrů třásní s korálky
Zdroj: Profimedia
Céline Dion zazpívala v pátek večer na slavnostním zahájení Letních olympijských her v Paříži píseň Edith Piaf L’Hymne à l’amour. Pro tuto příležitost jí na míru ušili šaty v módním domě Dior.Stříbřitou róbu zdobily vedle flitrů také třásně s korálky, jak je dobře vidno na rukávu. Dohromady jich bylo půl kilometru. I proto strávily švadleny výrobou šatů 1000 hodin.Céline Dion doplnila šaty s roláčkem a dlouhým rukávem oslnivými šperky včetně visacích náušnic, které dokonale ladily s třásněmi.Vlasy si zpěvačka nechala spoutat do elegantního nízkého drdolu.+ 1 fotka

Ve velkém stylu se v pátek večer vrátila na scénu těžce nemocná zpěvačka Céline Dion (56). Při zahájení Olympijských her v Paříži zazpívala přímo z Eiffelovy věže song Edith Piaf L’Hymne à l’amour tak, že v závěru slzy tekly po tvářích nejen kanadské star, ale i milionům diváků. Dokonalý výkon pěnice s jedinečným hlasem ještě podtrhly šaty, který ten večer měla na sobě. Z čeho je ušili a jak dlouho trvala jejich výroba, prozradila francouzská mutace magazínu Vogue.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 29. 07. 2024 12:07

Céline Dion se už léta potýká se stiff person syndromem, autoimunitním onemocněním, které má za následek nekontrolovatelné křeče v celém těle. Jeden takový záchvat, který Céline mimo jiné zachytila ve svém dokumentu I Am: Céline Dion, může trvat i pět minut a je velmi bolestivý a vysilující.

Céline Dion musela kvůli nemoci změnit hlasovou techniku

Zatímco minulý rok se zdálo, že nemoc nad zpěvačkou pomalu vítězí, letos je všechno jinak. Máma tří dětí se postupně objevuje na veřejnosti a za sebou má i kousek vůbec nejhrdinštější - zpěv před miliony diváků na zahájení Letních olympijských her.

Jak přiznala v červnovém rozhovoru s moderátorkou Today Show Hodou Kotb, musela změnit hlasovou techniku tak, aby byla schopná zpívat čistě. Její nemoc se totiž podepisuje i na hlasivkách. "Nesmíte zpanikařit. Protože čím víc jste nervózní, tím více se vám hlasivky stáhnou," prozradila.

Šaty na slavnostní zahájení vznikaly 1000 hodin

Na zahájení Olympijských her vše zvládla naprosto excelentně. Podle mnohých šlo o nejdůstojnější číslo večera. Na svědomí ho krom skvělého výkonu pěnice měly také šaty, které Céline Dion pro tuto příležitost oblékla. Dlouhou stříbřitou žoržetovou róbu s flitry a korálky ušili v módním domě Dior a její výroba trvala podle francouzské mutace magazínu Vogue dlouhých 1000 hodin.

Tým švadlen pod vedením italské módní návrhářky Marie Grazie Chiuri ji totiž musel ozdobit spoustou složitých detailů a rovnými 500 metry třásní s korálky.

Aby byl její look dokonalý, doplnila zpěvačka pro slavnostní večer své šaty oslnivými šperky a visacími náušnicemi, které skvěle ladily s třásněmi. Vlasy si nechala stáhnout do elegantního nízkého drdolu, čímž pro změnu vyniklo její kouřové líčení očí.

Na jedinečný look slavné zpěvačky se můžete v detailu podívat v naší fotogalerii.

Zdroje informací:
People.com
Vogue France
Today Show

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články