Trendy plátýnková pleťová maska: Instantní péče o obličej, která se perfektně přizpůsobí každé tváři

Trendy plátýnková pleťová maska: Instantní péče o obličej, která se perfektně přizpůsobí každé tváři
Zdroj: Freepik
Hydratační a revitalizační plátýnková maska Aqua Bounce Super Concentrate, Biotherm, 199 KčRozjasňující textilní maska, Lavera, 239 KčZnovu použitelná suchá plátýnková maska Instant Magic Facial Dry Sheet Mask, Charlotte Tilbury, prodává Sephora, 600 KčHydratační plátýnková maska s probiotiky, Greek Yoguhrt Mask, Korres, 199 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Péče o pleť patří jistě k vaším každodenním činnostem, A řadí se k ní i pravidelná aplikace pečující, regenerační nebo čisticí pleťové masky. Druhů a způsobů, jak je nanášet, je hned celá řada, velmi oblíbenými ale právě jsou také tzv. plátýnkové masky. Znáte jejich výhody?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 08. 2024 18:00

Plátýnkové masky se v posledních letech staly velmi oblíbenou součástí péče o pleť. Vděčí za to jednoduché aplikaci, širokému výběru dostupných druhů a také doslova hmatatelným, okamžitým výsledkům, které na obličeji pocítíte ihned po jejich aplikaci. Proč jsou plátýnkové masky tak populární, jaké jsou jejich výhody a jak je správně zařadit do svého každodenního rituálu péče o pleť?

Intenzivní péče pro celý obličej

Jde o kosmetický produkt vyrobený z tenkého plátýnka či netkané textilie, která je napuštěna koncentrovaným pleťovým sérem. Díky vlastnostem plátna či textilu se takové masky velmi snadno přizpůsobí každému tvaru obličeje a tím zajišťují, že účinné látky obsažené v séru se mohou maximálně vstřebat do pokožky. Na trhu existuje široká škála plátýnkových masek, které jsou určeny pro různé typy pleti a řešení specifických problémů, jako je hydratace, zklidnění, rozjasnění, boj proti vráskám či pigmentovým skvrnám. Stačí si jen vybrat "tu svou."

Nezapomínejte na dostatečnou přípravu

Jejich použití je pak velmi snadné. Narozdíl od tradičních masek, které vyžadují smíchání nebo nanesení štětcem či prsty, plátýnkové masky stačí jen vyjmout z obalu, citlivě přiložit na obličej a nechat působit. Díky vysoké koncentraci účinných látek poskytují plátýnkové masky velmi intenzivní hydrataci a výživu, což je ideální zejména pro suchou a unavenou pleť. Už po prvním použití lze často vidět i cítit znatelné zlepšení, pleť je po aplikaci masky s koncentrovanými látkami na dotek hebká, svěží a viditelně hydratovaná.

I v případě plátýnkových masek s různými účinky je ale vždy zapotřebí dodržovat zažité postupy a před aplikací jakéhokoliv druhu masky pleť dokonale připravit. Především ji tedy perfektně vyčistit, zbavit líčidel i dalších nečistot a teprve potom jí dopřát osvěžující vzpruhu.

Nepřekračujte doporučenou dobu působení

Účinky a působení masky závisí na konkrétním druhu, dodržujte proto přesné pokyny uvedené na obalu. Obvykle ale její aplikaci věnujte alespoň 15-20 minut, aby se pěsticí látky stihly do pleti adekvátně vstřebat. Pokud toužíte také po chladivém osvěžujícím efektu, můžete masku uchovávat v ledničce a dopřát si tak po její aplikaci příjemný chladivý efekt. Nikdy příliš neprodlužujte doporučenou dobu, po kterou je maska na obličeji. Jakmile začne plátýnko vysychat, odebírá zpět také vlhkost z pokožky.

Frekvence použití závisí na druhu masky i typu vaší pleti

Po aplikaci plátýnkové masky vmasírujte zbytek pěstících látek do pokožky a následovat může vaše obvyklá beauty rutina. Frekvence aplikace pleťové masky se odvíjí od jejího složení a individuálních požadavků vaší pleti, i zde ale platí, že se nic nemá přehánět, nedopřávejte si tedy podobné procedury častěji, než jednou za tři až čtyři dny.

Tipy na pleťové masky v praktické a efektivní plátýnkové podobě si můžete prolistovat v přiložené fotogalerii.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články