Trendy z newyorského týdne módy: Maxivesta v roli šatů, pásek, který nelze přehlédnout a Rihanna za Chytrou horákyni

Trendy z newyorského týdne módy: Maxivesta v roli šatů, pásek, který nelze přehlédnout a Rihanna za Chytrou horákyni
Zdroj: Profimedia/ koláž Lifee
Maxišaty vzhledu klasické pánské vesty představil na mole v New Yorku Tommy Hilfiger.Inspirací z jeho nadcházející kolekce může být i tato ukázka vrstvení přes kostkované šaty v maxi délce.Své místo ve vašem podzimní šatníku si mohou vytvořit i tyto matchy matchy sety kalhot a pláště, na podzim jen stačí nohavicím prodloužit délku, abyste se nenachladli.Výrazným doplňkem bude nejen dle představ Ralpha Laurena nepřehlédnutelný pásek. Nebo klidně hned dva.+ 5 fotek+ 6 fotek

Prvním z nejvýznamnějších týdnů módy představujících očekávané jarní a letní kolekce následujícího roku je už tradičně ten newyorský. I letos otevírá sezonu a určuje směr prostřednictvím přehlídkových mol i svých ulic a hostů. Co od módního týdne z New Yorku 2024 okoukat už nyní?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 10. 09. 2024 16:30

Přestože mu velmi konkurují oba zavedené evropské módní svátky v Paříži a Miláně, nedá se podzimní americký týden módy, který je o pár týdnů předbíhá, zahanbit ani nabitým profesionálním programem, ani stylem své ulice. Na molech také tradičně nesmí chybět nejnovější kolekce amerických legend jako je Ralph Lauren nebo Tommy Hilfiger. Letos ale jarními a letními řadami okouzlily hosty také značky Off-White nebo Alaïa, které obvykle předvádí své novinky právě na druhé straně oceánu.

Maxivesta v roli ideálních podzimních šatů

Rovnou z přehlídek se tak můžete nechat inspirovat americkými módními ikonami a jejich nejnovější módní vlivy klidně zařadit do šatníku hned teď na podzim. Ideálně se k tomu hodí úpletové maxišaty vzhledu vesty viděné na show Tommyho Hilfigera.

Bez pásku letos ani na krok

Také Ralph Lauren hýří inspirací, třeba v podobě výrazných pásků, které se derou mezi nejtrendovější doplňky aktuální sezony a nosí se vpodstatě přes cokoliv. Opulentní trendy představila newyorským kulisám také očekávaná nová kolekce Caroliny Herrery. U ní najdete směr především při volbě nejžádanějších vzorů nadcházejících měsíců. Dominovat jim bundou puntíky všech velikostí, nápadné květované motivy i klasická kohoutí stopa, která se do podzimu hodí přímo dokonale.

Z Paříže za oceán obléknout Rihannu do kamínků

Jindy exceluje v Paříži, tentokrát přivezla svou představu o dokonalé jarní kolekci netradičně do newyorského Guggenhemiova muzea také značka Alaïa. Název kolekce "American Beauty" ale svědčí o jasném a promyšleném záměru šéfdesignéra labelu Alaïa Pietra Muliera a jeho rozhodnutí představit ji právě tam. Na mole i mezi hosty rezonovala posedlost třpytivými kamínky, přehlédnout díky nim nešlo například hvězdnou Rihannu v publiku očekávané módní show. Do podzimně zimních ulic se mohou přenést hůře, zato jí ale brzy budou slušet kožešinové kousky, kterým dala značka prostor na jaře a nám se mohou stát inspirací už teď, teploty přece jen právě citelně klesají.

Módní tipy inspirované trendy okoukanými z newyorského týdne mody si můžete prohlédnout v galerii pod článkem.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články