110 let od dokončení paláce Lucerna: Užijte si pohled ze střechy budovy, která povznesla velkoměstský ráz Prahy

Lucerna je nádherným místem pro setkávání lidí
Zdroj: www.bluegekko.cz
Historie LucernyStřecha Lucerny nabízí nádherný výhledVelký sál LucernyLucerna je nádherným místem pro setkávání lidí+ 7 fotek+ 8 fotek

Dnes proběhlo historicky první pravidelné otevření střechy pražského paláce Lucerna. Stalo se tak symbolicky 110 let po dokončení stavby první části legendární multifunkční budovy. Střecha Lucerny bude zajímavým místem pro setkávání návštěvníků či obyvatel Prahy. Budou mít možnost vidět Prahu z netradičního místa, poodhalit tajemství městského zahradničení nebo užívat kulturní a doprovodný program.

Petra Járková
Petra Járková 14. 05. 2019 14:00

Součastí otevření je také vernisáž unikátní výstavy Jak Lucerna povznesla velkoměstský ráz Prahy, jejímž partnerem je Knihovna Václava Havla.

Výstavu si můžete prohlédnout na 15 válcích, na nichž bývaly nádražní jízdní řády. Nyní poslouží jako originální výstavní plocha. Přijďte se podívat na strhující příběh budování paláce Lucerna, který patřil jedné rodině. Přestože je Lucerna více než stoletá dáma, umí stále zaujmout.

Autorkou výstavy Jak Lucerna povznesla velkoměstský ráz Prahy je novinářka a autorka životopisu Miloše Havla‎, Krystyna Wanatowiczová. Zajděte se tedy podívat i vy na střechu Lucerny - ke vstupu na střechu použijte páternoster naproti vstupu do Velkého sálu Lucerny.

Dnes bude hlavní hvězdou otevírací párty Jiří Suchý, který v roce 1965 ve Velkém sále Lucerny uváděl koncert největšího jazzového trumpetisty Luise Armstronga.  Nenechte si tedy velkolepý program ujít a zajděte se na nově otevřenou střechu Lucerny podívat už dnes.

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články