Firemní večírek je trochu risk. Když si ho užijete příliš, přeženete to s alkoholem a uděláte pořádnou pařanskou šou, můžete svého šéfa šokovat tak moc, že nebude schopný slov. Jak přežít firemní večírek bez újmy?
Odmítnutí pozvání je neslušné
Jste pařmen od přírody, alkohol vám nedělá dobře, a tak jste se raději rozhodla na večírek nejít? Co kdyby. Toto rozhodnutí ale není úplně dobré. Nadřízení by vaše rozhodnutí mohli brát jako urážku. Jestli vám do toho tedy nevleze něco nutného a neodkladného, nebo pokud vás neskolí nemoc, budete holt muset vyrazit.
Stačí se jen ukázat
Nikdo po vás nechce, abyste pařila do morku kostí. Po hodině můžete v pohodě vyklidit pole. Odejít dřív ze zábavy není faux pas a hlavně si toho nikdo nevšimne.
Příchod a odchod
Kdy tedy přijít a kdy odejít? Přijít by se mělo rozhodně včas. Většina šéfů má na začátku večírku proslov. Nebylo by tedy dobré ho propásnout. Odchod záleží na vašem uvážení. Vždy je lepší odejít dřív než později. Jestli jste v pozici šéfa, zdejchněte se z večítku co nejdříve. Zaměstnanci se v přítomnosti vedení bojí odvázat. Když odejdete, užijí si to lépe.
Pozor na alkohol
S alkoholem opatrně. Jestli nechcete vypadat jako alkoholik, dvě, tři sklenky vínka stačí. Pokud máte chuť pokračovat, opusťte firemní večírek a ten večer si zajděte s kamarády do hospody. Kamarádům určitě nebude vadit, když se opijete.
Nemluvte o práci
Na večírku se chtějí lidé bavit, ne pracovat. Všichni jsou rádi, že jsou z práce pryč a nemusí na ni myslet. Nepřipomínejte jim toto otravné místo, kterým práce je.