Víte, kde se dobře pojistit na letní dovolenou?

Víte, kde se dobře pojistit na letní dovolenou?
Zdroj: Pixabay

Doba letních dovolených je tady, každý už má nejspíš nějakou naplánovanou. Kam povedou vaše cesty? Ať už to bude po Čechách, k sousedům na Slovensko, do Chorvatska, Itálie, Španělska nebo do některé z exotických zemí, kromě nabíječky, dokladů a oblečení si nezapomeňte zařídit také cestovní pojištění.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 03. 07. 2023 12:39

Bez cestovního pojištění nevyrážejte na žádnou z cest

Mnozí z nás si myslí, že na dovolené se jim nemůže nic stát, tak proč platit stokoruny za cestovní pojištění? Navíc přece máme evropský průkaz pojištění a možná i pojištění ke kartě. To přece stačí. Také si to myslíte? Kéž by to tak bylo. Pojištění ke kartě je sice fajn, ale mívá docela nízké pojistné limity, které škody nemusí pokrýt. A evropské pojištění?

To nám sice zajistí ošetření, ale jen ve státním zařízení, a i tam mohou požadovat nejrůznější doplatky za léčbu. Na to, že byste se nechali ošetřit v privátním zdravotnickém zařízení můžete zapomenout.

Kde si pojištění na cesty sjednat?

Uvažujete o tom, že si cestovní pojištění sjednáte, ale nevíte, jak na to a kde si sjednat to pravé? Buď můžete vyrazit do jedné z pojišťoven, která cestovní pojištění nabízí, nebo si ho můžete sjednat online. Stačí otevřít srovnávač pojištění, vyplnit základní údaje a během pár chvil uvidíte nabídky jednotlivých pojišťoven. Pěkně na jednom místě. 

Jak vybrat to pravé cestovní pojištění

Ať už si pojištění chcete sjednat na pobočce pojišťovny osobně nebo vsadíte na moderní způsob online sjednání, vyplatí se vědět, na co se zaměřit, aby vám poskytlo přesně tu službu, kterou očekáváte. Vybírat ho jen podle výše pojistného totiž není zárukou dostatečné ochrany. Na co se zaměřit?

Nejdůležitější jsou pojistné limity

Cestovní pojištění by měl být komplexní balíček, který vás ochrání před nejrůznějšími nástrahami, které na vás číhají všude. Abyste se nemuseli stresovat, kdo případné škody zaplatí, sjednejte si dostatečně vysoké pojistné limity. Pro letní dovolenou v Evropě jsou minimem 3 miliony korun, pro zimní dovolenou nebo dovolenou v exotických destinacích alespoň 5 milionů korun.

Pixabay

Základem je pojištění léčebných výloh

Asi tím nejdůležitějším, co by v cestovním pojištění nemělo chybět, jsou léčebné výlohy. Jen o nich to sice není, ale podcenit zrovna toto se nevyplácí. Co si budeme povídat, asi nikdo nechce platit milionové výlohy a kvůli tomu se dostat třeba do osobního bankrotu.

Hodit se může i úrazové pojištění

I na dovolené číhá nebezpečí, každý si může přivodit úraz, který bude znamenat dlouhé léčení. Po celou dobu nejspíš nebudete moci chodit do práce, takže vaše příjmy utrží ránu. Díky úrazovému pojištění dostanete za každý den léčby předem sjednanou částku, je jen na vás, zda ji použijete na nákupy, splátku hypotéky nebo na pořízení zdravotních pomůcek, bez kterých se neobejdete.

Co dalšího si můžete pojistit?

Součástí cestovního pojištění by měly být i asistenční služby, pojistit se můžete i proti stornu zájezdu, ztrátě zavazadla nebo si sjednat pojištění odpovědnosti za škodu pro případ, že někomu jinému způsobíte neúmyslně škodu.

Pozor na výluky z pojištění

Pojištění na cesty máte sjednané, možná si myslíte, že vás nemůže nic zaskočit. Přečetli jste si dobře pojistné podmínky? Znáte výluky z pojištění, tedy situace, kdy pojišťovna nebude plnit? Nejčastější podmínkou plnění je to, že ke škodě nedošlo v důsledku požití omamných látek, mezi výlukami se ale mohou objevit i nejrůznější sportovní aktivity atd. Bylo by k vzteku zjistit, že jste provozovali něco, na co se pojištění nevztahuje.

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Související články

Další články