Topinky jsou v létě vděčnou večeří. Jak je ale ozvláštnit, pokud nechcete použít obligátní česnek či pálivou pomazánku? Přinášíme vám jeden tip.
Příprava bleskových topinek s hlívou a křepelčím vajíčkem vám zabere půl hodiny a je velmi snadná. Navíc se díky vybraným ingrediencím můžete spolehnout na to, že krom vynikající chuti do sebe dostanete i potřebné živiny.
Bleskové topinky s hlívou a křepelčím vajíčkem
Na 4 porce budete potřebovat: 250 g hlívy ústřičné, 1 červenou cibuli, 60 ml olivového oleje, kmín, chilli vločky, sůl, pepř, 3 snítky čerstvého tymiánu, 4 krajíce Mistrovského chleba z Albertova pekařství, 4 křepelčí vejce, 150 g cottage NP Free from
Příprava: Očistěte 250 g hlívy a nakrájejte ji na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte 20 ml oleje a orestujte cibuli dosklovata. Přidejte hlívu, kmín, chilli, sůl a pepř a restujte 10 minut dozlatova. Poté promíchejte s lístky ze 2 snítek tymiánu.
Na jiné pánvi opečte na 20 ml rozehřátého oleje z obou stran krajíce chleba. Topinky vyjměte, pánev vytřete papírovou utěrkou. Zahřejte v ní zbylých 20 ml oleje a připravte v ní volská oka z křepelčích vajec. Podle chuti osolte a opepřete.
Topinky potřete sýrem cottage, přidejte na ně hlívu, volská oka a nakonec posypte lístky zbylého tymiánu.
Zdroj receptu: Albert