Bleskové topinky s hlívou a křepelčím vajíčkem: Večeře, na které si zaručeně pochutnáte

Bleskové topinky s hlívou a křepelčím vajíčkem: Večeře, na které si zaručeně pochutnáte
Zdroj: Albert

Topinky jsou v létě vděčnou večeří. Jak je ale ozvláštnit, pokud nechcete použít obligátní česnek či pálivou pomazánku? Přinášíme vám jeden tip.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 30. 07. 2022 11:30

Příprava bleskových topinek s hlívou a křepelčím vajíčkem vám zabere půl hodiny a je velmi snadná. Navíc se díky vybraným ingrediencím můžete spolehnout na to, že krom vynikající chuti do sebe dostanete i potřebné živiny.

Bleskové topinky s hlívou a křepelčím vajíčkem

Na 4 porce budete potřebovat: 250 g hlívy ústřičné, 1 červenou cibuli, 60 ml olivového oleje, kmín, chilli vločky, sůl, pepř, 3 snítky čerstvého tymiánu, 4 krajíce Mistrovského chleba z Albertova pekařství, 4 křepelčí vejce, 150 g cottage NP Free from

Příprava: Očistěte 250 g hlívy a nakrájejte ji na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte 20 ml oleje a orestujte cibuli dosklovata. Přidejte hlívu, kmín, chilli, sůl a pepř a restujte 10 minut dozlatova. Poté promíchejte s lístky ze 2 snítek tymiánu.

Na jiné pánvi opečte na 20 ml rozehřátého oleje z obou stran krajíce chleba. Topinky vyjměte, pánev vytřete papírovou utěrkou. Zahřejte v ní zbylých 20 ml oleje a připravte v ní volská oka z křepelčích vajec. Podle chuti osolte a opepřete.

Topinky potřete sýrem cottage, přidejte na ně hlívu, volská oka a nakonec posypte lístky zbylého tymiánu.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články