Milují je skoro všichni a představují skvělou alternativu k hranolkám, čipsům či kroketám. Vyzkoušejte cibulové kroužky v pivním těstíčku!
Cibulové kroužky v pivním těstíčku se dají využít jako předkrm či příloha k hlavnímu chodu. Ocení je jak dospělí, tak děti. Jejich příprava vám zabere půl hodiny a je velmi snadná.
Cibulové kroužky v pivním těstíčku
Na 4 porce budete potřebovat: 2 cibule, 1 vejce, 100 ml polotučného mléka, 150 ml piva, 400 g hladké mouky, sůl, pepř, 300 ml řepkového oleje
Příprava: Oloupejte 2 cibule, nakrájejte je na centimetr silná kolečka a rozeberte na kroužky. Poté je vložte do misky s vodou. V další misce rozšlehejte vejce, přidejte 100 ml mléka, 150 ml piva, 350 g hladké mouky, ¼ lžičky soli a špetku pepře a promíchejte dohladka.
Cibulové kroužky vyjměte z vody, obalte ve zbylých 50 g mouky a poté v připraveném těstíčku. Postup obalování ještě jednou opakujte, nejdříve v mouce, pak v těstíčku.
Postupně kroužky smažte na rozpáleném oleji dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku, abyste je zbavili přebytečného tuku. Pivní specialita je hotová.
Zdroj receptu: Albert