Vypadají pohádkově a stejně tak i voní s chutnají. Čokoládové řezy zkrátka stojí za to vyzkoušet.
Příprava čokoládových řezů vám zabere hodinu, je snadná a my vám můžeme garantovat, že tomuto sladkému pokušení odolá jen málokdo.
Čokoládové řezy
Na 20 řezů budete potřebovat: 150 g másla, 300 g cukru krupice, 3 vejce, sůl, 75 g holandského kakaa, 40 g hladké mouky, 1 hrst hrubozrnné soli, 30 g slaných preclíků, 1 balení Delicata 85% čokolády
Příprava: Dejte do misky 150 g másla spolu s 300 g cukru a postupně rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní. Směs průběžně míchejte. Až se cukr z větší části rozpustí, nechte směs 10 minut odstát.
Do máslové směsi rozklepněte 3 vejce, špetku soli a promíchejte, až se vše dobře spojí. Do mísy prosejte 75 g kakaa a 40 g mouky a za stálého míchání vsypte ke zbytku těsta.
Formu o rozměru 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem a vlijte dovnitř připravené těsto. Vrch posypte hrubozrnnou solí a 30 g nalámaných preclíků.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut. Přibližně 2 minuty před koncem pečení rozmístěte na korpus pravidelně jednotlivé kostičky čokolády Delicata. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Nakrájejte na jednotlivé porce.
Zdroj receptu: Albert