Čokoládové řezy: Pastva nejen pro oči, ale i chuťové pohárky

Čokoládové řezy: Pastva nejen pro oči, ale i chuťové pohárky
Zdroj: Albert

Vypadají pohádkově a stejně tak i voní s chutnají. Čokoládové řezy zkrátka stojí za to vyzkoušet.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 18. 03. 2023 11:30

Příprava čokoládových řezů vám zabere hodinu, je snadná a my vám můžeme garantovat, že tomuto sladkému pokušení odolá jen málokdo.

Čokoládové řezy

Na 20 řezů budete potřebovat: 150 g másla, 300 g cukru krupice, 3 vejce, sůl, 75 g holandského kakaa, 40 g hladké mouky, 1 hrst hrubozrnné soli, 30 g slaných preclíků, 1 balení Delicata 85% čokolády

Příprava: Dejte do misky 150 g másla spolu s 300 g cukru a postupně rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní. Směs průběžně míchejte. Až se cukr z větší části rozpustí, nechte směs 10 minut odstát.

Do máslové směsi rozklepněte 3 vejce, špetku soli a promíchejte, až se vše dobře spojí. Do mísy prosejte 75 g kakaa a 40 g mouky a za stálého míchání vsypte ke zbytku těsta.

Formu o rozměru 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem a vlijte dovnitř připravené těsto. Vrch posypte hrubozrnnou solí a 30 g nalámaných preclíků.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut. Přibližně 2 minuty před koncem pečení rozmístěte na korpus pravidelně jednotlivé kostičky čokolády Delicata. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Nakrájejte na jednotlivé porce.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články