I když všichni ještě máme v hlavě Vánoce, nezadržitelně se blíží oslavy příchodu nového roku. Co tentokrát přichystat na silvestrovskou párty? Máme pro vás řešení: cupcaky champagne pro příchod nového roku.
Jejich příprava není nijak obtížná, zabere vám ovšem více než hodnu. Výsledek každopádně bude stát zato.
Cupcaky champagne pro příchod nového roku
Na 12 porcí budete potřebovat: 240 g hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 bio citron, 220 g másla, 180 g cukru krupice, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 150 ml smetany (33 %), 70 ml sektu nebo prosecca, 300 g bílé čokolády, 120 g cukru moučky, 200 g žervé, 12 kulatých sladkých sušenek, 1 tubu zlaté polevy
Příprava: V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a nastrouhanou kůru z dobře omyté půlky citronu. V jiné míse vyšlehejte 120 g změklého másla s krupicovým cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, smetanou a 30 ml sektu. Smíchejte se sypkými ingrediencemi.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do ¾ těstem. Pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyndejte muffiny z trouby a nechte vychladnout cca hodinu.
Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni. Přidejte moučkový cukr, zbylé máslo pokojové teploty, žervé, zbylý sekt a vymíchejte dohladka. Polevu přendejte do zdobicího sáčku se širokou špičkou a ozdobte muffiny.
Rozpusťte 200 g čokolády ve vodní lázni, namočte do ní sušenky a nechte ztuhnout. Na ně pak nakreslete zlatou polevou číslice nového roku. Zapíchněte do krému.
Zdroj receptu: Albert