Ne každý den máme chuť připravovat na večer opulentní hody. Skvělá hermelínová pomazánka nám v takovém případě vytrhne trn z paty. A ještě do její přípravy můžete zapojit i svou drobotinu.
K zhotovení pomazánky stačí osm ingrediencí. Základem je samozřejmě, jak už sám název napovídá, kvalitní hermelín. Podávat ji můžete jak s obyčejným, tak i pivním rohlíkem.
Hermelínová pomazánka
Na 4 porce budete potřebovat: 200 g pomazánkového másla natural Albert, 100 g hermelínu, 50 ml plnotučného mléka, 1⁄4 lžičky mletého muškátového oříšku, sůl, pepř, 30 g vlašských ořechů, 1 hrst hladkolisté petržele, 4 pivní rohlíky.
Příprava: Ve střední misce metličkou promíchejte pomazánkové máslo s nahrubo nastrouhaným hermelínem, mlékem, muškátovým oříškem, 1⁄2 lžičky soli a pepřem v hladkou pomazánku. Vmíchejte najemno nasekané ořechy a petržel. Podávejte s čerstvými rohlíky.
Zdroj receptu: Albert