Hrnkové recepty patří mezi oblíbené hlavně díky své jednoduchosti. Hrníčkovou metodu využijete také u přípravy beránka s Margotkou, který voní kokosem, ořechy a rumem.
Jak už název receptu na velikonočního beránka napovídá, neobejdete se bez hrníčků. Pokud je v kuchyni nepoužíváte, vězte, že v tomto případě jeden hrníček představuje 250 ml.
Jak upéct velikonočního beránka
Jeden ze symbolů Velikonoc by neměl chybět v žádné domácnosti. Zkuste si letos připravit velikonočního beránka s pomocí tyčinky Margot. Na tento recept budete potřebovat:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1,5 hrnku mouky (v poměru 1:1 hladká a polohrubá)
- 0,5 prášku do pečiva
- 0,5 tyčinky Margot
- 1 hrst nasekaných ořechů (nemusí být)
- cukr na posypání
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Vejce vyšleháme s cukrem, pak do hmoty zašleháme olej a mléko. Oba druhy mouky smícháme s práškem do pečiva, nastrouhanou Margotkou a ořechy. Přidáme k základu a vše dobře promícháme.
Těsto nalijeme do formy na beránka a pečeme při 180 °C cca 45 minut. Ke konci vyzkoušíme pomocí špejle, jestli už je beránek propečený. Pak ho necháme vychladnout a vyklopíme. Hotového beránka nazdobíme dle fantazie a pocukrujeme.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Velikonoční beránek s Margotkou
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz