Domácí ovocnou zmrzlinu zvládnete udělat i bez zmrzlinovače. Zkuste třeba recept na jahodovo-smetanovou zmrzlinu, po které se určitě rychle zapráší.
Domácí zmrzlinu si můžete připravit z jakéhokoliv čerstvého nebo kompotovaného ovoce, zavařeniny či citronové šťávy. Zkrátka je to jenom na vás a vašich chuťových pohárcích.
Jak připravit ovocnou zmrzlinu
My jsme si na výrobu domácí zmrzliny vybrali jahody. Nemusíte je rozmixovat do hladka, kousky ovoce ve zmrzlině jsou zajímavým zpestřením. Na tento recept budete potřebovat:
- 250 g jahod
- 250 g tučného tvarohu (vanička)
- 2 lžíce medu (nemusí být)
- 50 –100 g moučkového cukru (nebo třtinového)
- 100 ml smetany ke šlehání
- citronová šťáva
Očištěné a omyté jahody a tvaroh rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme med, cukr podle chuti a zašleháme smetanu. Na závěr můžeme dochutit citronovou šťávou.
Potom máme dvě možnosti. Směs můžeme nalít do formiček na nanuky a necháme ztuhnout v mrazničce. Nebo dáme směs v nádobce celou ztuhnout do mrazničky. V průběhu tuhnutí v nádobce je dobré zmrzlinu několikrát promíchat, nejlépe každou hodinu. Tím podpoříme správné propojení všech surovin. Celkem má být zmrzlina v mrazničce asi 5 hodin.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Jahodovo - tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz