Kuře na paprice patří mezi stálice na českých stolech. Je to jednoduché jídlo, po kterém se ale každý jen oblízne! Vybrali jsme pro vás snadný recept, který se vyznačuje božskou chutí. A zvládnou ho i začátečníci!
Tento recept na kuře na paprice pochází z našeho partnerského webu Toprecepty.cz. Příprava vám zabere zhruba 20 minut, dalších 40 minut trvá tepelná úprava. Tak pojďme vařit, abychom si skvěle pochutnali!
Kuře na paprice: Suroviny
Na čtyři porce tohoto výborného kuřete na paprice potřebujete tyto suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 1 lžíce červené papriky
- 1 velká cibule
- kuřecí vývar
- 1-2 bobkové listy
- hladká mouka
- 200 ml sladké smetany na vaření (nebo smetany na šlehání)
- sůl, mletý pepř
- olej
Kuře na paprice: Postup přípravy
- Maso nakrájejte na stejné, spíše větší kousky! Vložte do mísy, osolte, opepřete a promněte. Cibuli nakrájejte najemno. Připravte si kuřecí vývar.
- Rozehřejte olej a zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené maso.
- Krátce zarestujte, aby se maso zatáhlo, poprašte červenou paprikou, promíchejte a ihned podlijte kuřecím vývarem, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla.
- Do hrnce přidejte bobkový list a vše duste přikryté pokličkou doměkka, až se maso začne pomalu rozpadat.
- Vyjměte maso z omáčky a dokončete ji. Nalejte do ní asi polovinu smetany. Pokud je potřeba, dolijte ještě trochu vývaru. Vše přiveďte k varu.
- Ve zbytku smetany rozšlehejte trochu hladké mouky a vlijte do vroucí omáčky. Metličkou rozšlehejte, aby se netvořily hrudky, případně rozmixujte ponorným mixérem dohladka (odstraňte ale před mixováním bobkový list). Hustotu omáčky zvolte podle toho, jaká vám vyhovuje.
- Dobře provařte, aby se ztratila chuť mouky, do omáčky vraťte maso. Nechejte dojít na vypnutém vařiči. Dosolte a opepřete, případně můžete zakápnout lžičkou octa.
Kuře na paprice: Příloha
Ke kuřeti na paprice se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny, např. kolínka, do kterých se omáčka krásně dostane. Zvolit můžete i dušenou rýži.
Další báječné recepty naleznete tady →